Velikonoční expedice Mikulov

Ve čtvrtek brzo ráno jsme se scukli na nádraží v Židenicích.Vystoupili jsme v Zaječí a vydali se na dlouhou trať do Mikulova. Sotva jsme došli a odložili věci. Hned jsme šli na průzkum města. Večer se trochu hrálo na kytary a hrálo se palermo.

Pátek jsme si vyšli na Svatý kopeček odkud je nádherný výhled na celý Mikulov (ten ocenili hl.fotografové). Odtud jsme tradičně vyrazili do lomu, kde jsme si zahráli na evoluci. Tu jsme si krásně užili. Po obědě jsme si vyrazili na Kozí hrádek, kde jsme lozili po skalách. Trochu poprchávalo, ale to nezabránilo Trejpovi dovléci všechny, aby se podívali ještě na kameny, které byly zas v jiném lomu. Tam se rozpršelo ještě víc. Přišli jsme všichni úplně mokří. V tělocvičně jsme hráli Hututu a Kohoutí zápasy. Moc jsme se bavili. Celí unavení jsme odpočívali (každý po svém). A Večer nás ještě hnali na zámek na „stezku odvahy“. Tradičně jsme hledali zvířata. Šla jsme první, a když mě stoupa spatřil, se slovy, už jdete zalezl za kámen a štěkl. Nakonec v průchodu byl Karel (dělal hada). Jako vždy celý v černém. Šla kolem něho nějaká Mařka a on na ni 2x zasyčel. No to si umíte představit co si musela myslet, když na ni v průchodu syčí, v noci, chlap v černém.

V sobotu jsme jeli do Lednice. Kolem poledne tam bylo vystoupení pro děti, které se zvláště nám puberťákům moc líbilo. Byla tam pohádka a místo loutek měli nože, vidličky, dýky, sekáček na led, vázu a krýgl. Udělali jsme tam parádní ostudu. Odpoledne jsme šli na Kočičí skálu a na barvení vajec jsme přišli až v osm hodin večer. My větší holky jsme byly všechny pěkně otrávený. Mezitím co holky barvily vajíčka, kluci pletli pomlázky.

V neděli jsme měli pomlázku. Byla to otrava, protože většina kluků se bavila jen tím že do holek jen tak švihali. Po obědě jsme se sbalili a vyšli na cestu zpět domů.

Autorky: Kari a Štěpka

Kari

Výletu se zúčastnili:


Stoupa

Kybl

DencaKybl

HankaK

Stepka

Carmen

Kecka