ZOO

Na výlet do ZOO se vydali Carmen, Granko, Honza, Mara a před zoologickou zahradou na nás čekaly ještě Kari se Štěpkou. Dohlíželi Hanka a Kája. Po cestě MHD děti dělaly tradičně ostudu, takže jsem byla ráda, když jsme konečně do ZOO dorazili. Protože jsem tam nebyla už asi 10 let, navigaci si vzala na starost Kari.

Navštívili jsme všechna zvířata, mě i děti asi nejvíce zaujaly Surikaty. Popocházely si po výběhu, když najednou se všechny nahrnuly ke sklu a skákaly v očekávání krmení. Přišel pán s lavorem plným červů a broučků a začal jim je házet. Surikaty si je vyhrabávaly z písku a požíraly. No a to by nebyli Kamzíci, kdyby si červy nebrali do rukou a neházeli je Surikatám.  Pak jsme se zastavili na občerstvení a holky si šly zaskákat na obří gumový polštář, bavilo je to hodně dlouho, takže jsme po prohlídce Tropického ráje, vyblbnutí v dětském zoo, pospíchali k žirafám. Tam si děcka namalovala obrázky zvířat, která jsme po cestě viděli, nejhezčí měla Štěpánka. Ještě nás čekala zastávka u opic. Ty strašně smrděly. Šimpanz nám předvedl, jak to vypadá, když zuří. Utekli jsme raději na čerstvý vzduch, kde jsme pozorovali další opice. Paviáni nás taky zaujali, vybírali si navzájem blechy a pak si trhali kopřivy skrz klec a jedli je. O vylučovacím procesu se raději rozepisovat nebudu:) Obhlídli jsme ještě stánek se suvenýry a pak jeli domů. Uděluji řád pevných nervů Kájovi, ostatní zúčastnění provokatéři, ať se stydí…

Hanka

Narodila jsem se v roce 1986 v Líšni. Oddíl jsem začala navštěvovat po náboru na základní škole Holzova, kam jsem v té době chodila do druhé třídy. Tehdejší "Mravenci" mě bavili, a tak jsem vydržela a v šestnácti letech jsem konečně dospěla do vedení nynějších Kamzíků. Absolvovala jsem Obchodní akademii, odmaturovala a poté, co jsem propadla sítem v 1. semestru ekonomické fakulty, jsem si řekla, že bych mohla také přispět do státní pokladny 🙂 Od začátku roku 2007 pracuji ve firmě Audit Consult, a.s. jako samostatná účetní a sekretářka. V Kamzíku jsem se ujala funkce hospodářky. Čas věnuji dětem pro radost a to jak svou, tak hlavně jejich.

Výletu se zúčastnili:


Kari

Stepka

Tchyna

HankaK

Carmen

Honza?