Na kole okolo Brna

Sešli jsme se všichni, jako vždy, na náměstí Karla IV. Na výlet nás jelo devět, Matouš, Karas, Granko, Marťas, Kuba, Kubík, Radek, Příšera a Slůně. Až jsme všichni byli nachystáni, dofoukli jsme kola a vyjeli směrem na Klajdovku. Tam jsme si prohlédli Brno a pak se vydali kolem lomu z kopce do Maloměřic. Po cestě jsme museli podjet několik závor a některé byly zákeřně nízko, Příšerovi upadl kousek helmy 😉 , pak si to ale upravil a jelo se dál…


Přijeli jsme na nádraží v Maloměřicích, přelezli jsme most přes koleje a projeli přes Maloměřice ke Svitavě. Karas nám ukázal starou továrnu Zetoru a odtud jsme kolem Svitavy pokračovali k dalším zajímavým místům, navštívili jsme Zderadův sloup a okolo řeky jsme dorazili až k soutoku Svratky a Svitavy, který je u Olympie. Někteří se šli podívat na soutok, ostatní se nasvačili. Potom jsme projeli kolem Olympie a po cyklistické stezce jsme pokračovali a dále polní cestou kolem dálnice. Dojeli jsme kousek k dálnici a pokračovali směr Sokolnice. Tam jsme dojeli přes hroznou polní cestu, potkali jsme bažanty, srnky a řepku olejku. Zastavili jsme se u místní rozvodny, vyfotili jsme se v řepce a pokračovali dál. Jelo se k Mohyle Míru, k mohyle vedl dlouhý kopec a jediný Příšera, společně s Karasem a Matoušem, ho vyjeli celý. Granko a Marťas skončili ve třech čtvrtinách a ostatní někde pod kopcem zachránil Matouš, ale nakonec dojeli všichni. Na mohyle proběhl odpočinek a každý si koupil zmrzlinu a pití. Pak nás vedoucí vzali na prohlídku do mohyly a muzea. Nejlepší bylo, když jsme šeptali do rohů mohyly, tak to slyšeli ostatní, kteří stáli v rohu jiném. Průvodce nám řekl, že mohyla památku Bitvy tří císařů, která se proběhla nedaleko odtud, u Slavkova. Z mohyly už zbýval jen kousek domů. Jeli jsme přes Šlapanice do Mariánského údolí, abychom zaokrouhlili naše ujeté kilometry na rovných 50 km. Cílem se tedy stal druhý rybník, kde nás Karas vyfotil a pak jsme se na náměstí rozloučili a jeli domů. Celkem náš výlet udělal 55 km. Na kolech to bylo bezva, všem se to líbilo, doufám, že zase někdy bude takový výlet.

Zápis napsala: Granko

Granko

Do našeho oddílu chodím již pěknou řádku let. Pamatuji si ještě doby, kdy jsme byli jeden oddíl s TK Dřevaři a jezdili na Stálkov. Začalo to dětskými hrami, schůzkami, přecházelo to na víkendové a vícedenní výlety, až jsem okusila i co znamená jet na tábor. Tohoto kroužku jsem se chytla a to na tolik, že tu za těch pár let stojím jako vedoucí. Nejenže jsem se zde naučila spoustu nových věcí a dovedností, našla jsem zde i skvělé kamarády.

Výletu se zúčastnili:


Matous

Hochmi

Radek

Prisera

Slune