Brněnský Dětský den uprostřed Evropy

Další vydařený dětský den za námi!

Pořadatelé vyrazili již v 8 hod, aby stihli vše nachystat. My, účastníci, jsme si přispali a vyrazili až o půl desáté! Škoda, že se vás, děti, nezúčastnilo více. Přišel Murlok, Ríša a Jirka, z vedoucích Karas a Pepís.

První zastavení na Denisových sadech u Obelisku. Děti čekalo 20 stanovišť s různými soutěžemi a úkoly podle brněnských pověstí. Tak například děti musely dovézt kolo z Lednice až do Brna, dále zazdít neposlušného radního, otrhat králi švestky ze stromů nebo najít stejné mince z pokladu. Kluci za každý splněný úkol získali razítko a za všechna nasbíraná razítka si vyzvedli krásné odměny (např. kšiltovky, nafukovací míč, propisky, bonbony, nálepky, …). Samozřejmě jsme také pozdravili starší Kamzíky a vedoucí, kteří pomáhali na dětském dni. Kromě soutěží jsme vypustili do nebe balonky s přáním a uzdravili nemocné medvídky v nemocnici.

Poté jsme se přesunuli na Starou radnici. Tam nás čekalo několi stánků s rukodělnou výrobou. Děti si tak vyrobily květináče, náramky, přívěšky, postavili papírové puzzle nebo vytvořily obrázek pomocí bramborových tiskátek. Po obědě a deštíku jsme si poslechli vystoupení na Zelném trhu a vydali se přes náměstí Svobody, kolem kostela sv. Jakuba až na Lidickou.

Zde se konal den otevřených dveří místní Hasičské stanice Brno. Kluci si vyzkoušeli, jaké je to hasit požár (né skutečný, samozřejmě), prohlédli si videa ze záchraných akcí, vyzkoušeli si, jak se sedí v hasičském autě a také získali nějaké odměny.

Po skončení následovala cesta do Planetária na Kraví horu. Zde nás čekalo promítání pohádky „Jak se Měsíc a hvězdy domluvili“. Také jsme si prohlédli noční oblohu. Ríša si koupil brýle, kterými se dá dívat do slunce, Jirka zase zajímavou knihu o planetách.

Pak už následoval přesun domů a rychle se pochlubit rodičům, co vše jsme zažili a co jsme si pěkného přinesli!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Karas

Jurka

Risa?

Carmen

Jurka

Kecka