Fenomén Igráček

Dnešní výlet byl poznávací a vzdělávací – navštívili jsme Technické muzeum Brno a výstavu Fenomén Igráček. V Líšni se nás sešlo 15 dětí a Karas s Pepís. U muzea k nám přibyli Stoupa, Bára, Kari a Štěpka.

Výstavu jsme zahájili u automobilů a motorů. Bylo tady hodně zajímavých exponátů. Potom jsme si zahráli na výstavě, kterou pořádaly brněnské vysoké školy. Zkoušeli jsme poznat kytičky, přiřadit vynálezy k vědcům, různé fizykální pokusy nebo taky, jak se dojí krávy 🙂 Všechno bylo zábavné a poučné. Další naše kroky vedly do oddělení kovolitectví a železa. Prohlédli jsme si také modely letadel a novou expozici, věnovanou spotřebičům od těch starých, až ke spotřebičům nedávné doby. Některé výrobky jsme my, vedoucí, poznávali, že jsme je používali. Další část muzea je věnovaná hudebním skříňkám, telefonům nebo třeba Braillovu písmu. Všechno se nám moc líbilo.

Poté jsme si šli prohlédnout výstavu, věnovanou Igráčkovi. Tato legendární hračka, představující panáčky různých profesí, se opět vrátila do hračkářství, takže jsme měli možnost porovnat, jak se za tu dobu, co existuje, změnila. Výstava byla malá, ale líbila se nám. Některé děti vůbec netušily, co to Igráček je, takže jsou zase o něco chystřejší.

Následovala svačinka, Pepís rozdala schůzkové a výletové nálepky a šli jsme se ještě podívat na modely turbín a parních strojů. V této části muzea se nás ujal pan průvodce a ukázala nám některé exponáty, jak fungují. Poslední prohlídka byla v oddělení, které je věnované Masarykovu okruhu, motocyklům a potápění. Na konci akce ještě děti stihly vykoupit suvenýry a hračky a jeli jsme zase domů.

V muzeu se nám moc líbilo. Tak zase příště!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Stoupa

Stepka

HankaT

Denca

Jurka

Kahun

Miki

Luhas

Kastan

1 komentář u „Fenomén Igráček“

Komentáře nejsou povoleny.