Pohádkou máje

Po zkušenostech z předchozích let i tentokrát jsme se rozhodli uspořádat výlet pro děti a jejich rodiče. V Líšni se nás sešlo 15 dětí, 11 rodičů a z vedoucích Karas, Pepís a Moris. Po cestě se k nám připojila Kari s Keckou a v Ostrovačicích Radek s tatínkem. První naše kroky vedly do místního památníku Pohádky máje.

Paní průvodkyně nás velmi dobře seznámila s osobností spisovatele Viléma Mrštíka. Ten pobýval v Ostrovačicích a napsal svůj román Pohádka máje právě o okolí tohoto městyse a zdejší přírody. Po prohlídce jsme se vydali po červené značce k Podkomorské myslivně, kde dříve žila Helenka, hrdinka Mrštíkova románu. Po cestě Pepís vyhlásila celodenní hru – zakázaná slova ANO a NE. Velmi se líbila, především dětem, které neváhaly a hned začaly zkoušet své rodiče.

U myslivny proběhl oběd. Po obědě si všichni zahráli první hru – seznamovací. Každý se představil a potom musel napsat, co si zapamatoval o ostatních. Počasí nám přálo a tak jsme pokračovali, tentokrát po žluté značce, dál v naší cestě. Pepís připravila malý kvíz o Pohádce máje, tak jsme ho cestou vyplnili, abychom dokázali, že jsme pilně poslouchali. No, šlo to všem hezky 🙂 Přes lesy, kde bylo pár kopečků, jsme se dostali až k Helenčině studánce. Zde zase malá svačinka a taky se nám podařilo prohlédnout si tu otvírání studánky, které připravilo Centrum volného času ze Žebětína.

Odtud asfaltovou cestou ke studánce Ríšově. Další hra, která na nás čekala, byla ve družstvech. Štafeta se zavázanýma nohama ve dvojici a přenesením míčku na lžičce. Super, všem to šlo moc dobře. Osvěžení u studánky a pokračujeme do Bystrce. Kolem žabího jezírka a už jsme došli na Rakovec, kde se děti vrhly na malá kůzlátka ve zdejší ohradě.

U přehrady proběhlo vyhlášení, rozdání upomínkových diplomů pro rodiče, nálepek pro děti a sladkostí. Kolem přehrady do přístaviště a hurá domů, unaveni, ale pěkně protaženi po zimě. A kdyže bude další výlet? Už se těšíme…

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

2 komentáře u „Pohádkou máje“

Komentáře nejsou povoleny.