Velikonoční Fryšava

Sraz byl na Hlavním nádraží v Brně, sešlo se tu hodně dětí, kolem dvaceti, a co se týče praktikantů a vedoucích – Kari, Ivča, Moris, Blaster a Kecka.
Nastoupili jsme do vlaku, který nás přivezl do Tišnova, potom jsme přestoupili do vlaku směr Nové Město na Moravě. Kvůli výluce jsme přestupovali posléze do autobusu s nevrlým řidičem a pokračovali dál společně s dalším přestupem na autobus, až jsme konečně dojeli do Fryšavy, ubytovali se a dojídali jídlo z domova.
Potom se vyrazilo na vycházku do okolí, kde si kluci nařezali proutky na pomlázky. Zahráli jsme si schovávanou a během cesty se potýkali s bahnem, což se někomu moc nepovedlo.
Zaskočil nás silný studený vítr, tak jsme popohnali pomalejší členy a vyrazili do tepla penzionu. Pak už následovalo jenom osobní volno a večerka.

Z teplých spacáků se nám sice nechtělo ven, ale i tak jsme všichni zvládli ranní rozcvičku, Kari nám připravila snídani, rozdaly se první body za úklid pokojů a pak následovala ranní hygiena.
Dnes nás čekal celodenní výlet, tak jsme dětem připravili pytlíčky se svačinami a vyrazili. Po včerejší zkušenosti jsme se všichni teple oblékli. Během cesty jsme si zahráli spoustu her, např. olagaly, divočáka, helikoptéru, bombu (v podobě skákání do příkopu), šípkovou růženku a u toho ještě zakázané slovo. Došli jsme k Devíti skalám, kde to vypadalo pohádkově, vybalili svačiny a koukali na krásu přírody částečně schovanou v mlze. Z rozjímání nás vytrhly dvě čivavy, Viktor a Filip, které nám lezly do batohů, a pokračovali v cestě. Šli jsme směrem na Žákovu horu, kde jsme provedli společné foto a vyváleli Ivču ve sněhu. Během cesty jsme narazili na partyzánský památník, kde jsme se všichni narvali do budky a vyfotili se opět. A potom už jsme se vrátili, po večeři si zahráli na kytaru a zazpívali. Děti se naučily dvě písničky – Hudsonské šífy a Těšínskou. Večer přijela Lada a pak i Stoupa s Barčou. Děti byly unavené, tak hned zalehly do spacáků.

Ráno probíhalo stejně jako každé jiné. Zaběhali jsme si na rozcvičce, kari s Barčou a Ladou nám nachystaly snídani, děti si uklidily v pokojích a pak si vyčistily zuby.
Dopolední program se konal venku na louce. Hráli jsme hry, jako třeba trojnožku nebo brambory. Někteří hříšníci s nulami na bodování si pod dohledem Lady douklízeli.
Dětem celkem rychle vyhládlo, ale nakonec se dočkaly oběda. Potom následoval polední klid, děti si zahrály karetní a stolové hry nebo si lehly do spacáků a odpočívaly. Pak holky barvily vajíčka a kluci si pletli mrskačky. Venku začalo sněžit a my se těšili na jaro.
Večer jsme všichni popřáli Aničce k narozeninám a vydali se na noční stezku odvahy, kde se málem ztratily dvě baterky, které jsme naštěstí o den později našli.
Po večerní hygieně jsme ulehli a hned usnuli.

Ráno byly holky patřičně vymrskány a klukům byly rozdány vajíčka a pentle.
A protože je neděle od slova nedělej a my jsme líní, rozcvička se nekonala. Děti si uklidily a k snídani byla, jak jinak, vánočka, mazanec a kakao. Všichni jsme se nacpali a pak vyrazili hledat čelovky, které jsme ztratili při večerní hře. Obě našla Ange, která za to také dostala sladkou odměnu.
Potom jsme se naobědvali a pomalu začali balit věci. Až když jsme byli všichni sbalení a měli uklizené pokoje, že už nebylo do čeho píchnout, zahráli si palermo, aktivity a člověče, nezlob se. Potom jsme si nasadili krosny a vyrazili k zastávce autobusu do Žďáru nad Sázavou a odtud vlakem do Brna, kde si rodiče děti rozebrali.
Byl to pěkný výlet po dlouhé době konečně vícedenní a myslím, že jsme si ho všichni užili.

Bývalý Člen

Účet, pod který se převádí příspěvky a komentáře bývalých uživatelů.

Výletu se zúčastnili:


Kari

Ivca

Blaster

Kecka

Kastan

Jurka

Kahun

HankaT

Denca

Kecka

Mates

Miki

2 komentáře u „Velikonoční Fryšava“

  1. V sobotu večír se konala ještě stezka odvahy pokud se nemýlím, tu si vedoucí i děcka dosyta užili.. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.