První letošní výlet – Hádecká planina 2013

Na srazu na nám. Karla IV. se nás sešlo nemálo. Vyřídili jsme něco málo papírování a i za pošmourného počasí se vydali kolem Mifkové, Popelákové a polikliniky na Horníkové na Velkou Klajdovku. Prohlídli si Brno a pokračovali okolo hotelu nahoru a dolů, lesní cestou a křovím, suchem i loužemi, až do Aniččina lomu.

A nebyla to cesta ledajaká, děti i vedoucí si museli dávat pozor, protože mezi námi „kolovala“ 3 klíšťata, která se kdykoliv mohla do kohokoliv zakousnout 😉 Jen do tmy se jim nechtělo a tak jsme od nich měli pokoj, když jsme se za svitu baterek a mobilů vydali tunelem Kavky až do nitra hory … kde jsme teda našli jen bláto a nějaký ten nepořádek po bezdomovcích, kteří si tu udělali ležení. Na trávě  v lomu následovala svačina a velká schovávaná. Při ní se Kubrt perfektně zamaskoval, Karas si málem roztrhl novou bundu a Renča po stěně málem vylezla až do nebe. Pak jsme si prošli po cestičkách rákosí mezi „rybníčky“ a vydali se okolo baseballového hřiště na Horníkovu. Odtud, už se sluníčkem v zádech, se pokračovalo na hřiště na Jírové, kde Matouš, Karas a Marťas nachystali překážkovou dráhu. Všichni si pak ještě zaskotačili, kluci postavili tunel na pískovišti, zahrabali Kahunase a hurá do finiše, na hřiště u ZUŠky na Trnkové. Tu jsme se zamotali na kolotoči, udělali společné fotky a rozjeli se do domovů. Ucaprtaní, krapet navlhlí, ale spokojení.

Karas

Na svět, do Líšně, jsem přišel v roce 1984 a též jsem zde chodil do ZŠ - Šimajda, Pohanča, Holzovka - kde mě ve druhé třídě oddíl vtáhl do sebe a už nepustil. V roce 2000 jsem základku dokončil a s drobnými zádrhely o pět let později maturitou v oboru Mechanik počítačem řízených strojů zakončil i Střední odborné učiliště strojírenské a elektrotechnické dole u Zetoru. Protože mě další studium nijak nelákalo, rozhodl jsem zapojit se do pracovního procesu. Deset let mě živila kontrolorská židle, měření všeho druhu, ve společnostech Zetor, Roscomac a Rytech kovo (Královopolská). Montérky už mě přestaly bavit a tak jsem přesedlal do ABB. Nejdřív na konstruktérské křeslo a po čase jsem se přestěhoval do křídla Výzkumu a vývoje, kde vytvářím aplikace pro AR a VR, tedy rozšířenou a virtuální realitu. Svoji činnost v oddílu jsem v roce 2017 ukončil, ale tu a tam vypomáhám svým poradním hlasem "z kamzičího důchodu" a podílím se na tvorbě a správě oddílových digitálních kanálů (web, FB, IG, YT).

Výletu se zúčastnili:

1 komentář u „První letošní výlet – Hádecká planina 2013“

Komentáře nejsou povoleny.