Záhadný vandr po Moravě

Jednalo se o víkendovou akci pro starší členy oddílu, zaměřená na utužení kolektivu, adrenalin a zábavu.

Sešli jsme se v sobotu 5. 10. v 8 hodin ve vestibulu Hlavního nádraží. Odsud jsme vyráželi v sestavě Medúza, Koleje, Jurko, Kahun, Marťas, Blaster, Moris, Stoupa, Smrky, Peťa směrem Denisovy sady. Na místě jsme si zahráli Smrkyho hru BANG (popis na konci článku) a po cca hodině a půl vyhrál Stoupův tým. Vydali jsme se do centra, cestou se přidala Bára.
V centru nás čekalo překvapení ve formě hry v Laser game aréně, kde jsme sizahráli odvetnou hru proti týmu zelených (Stoupa, Peťa, Bára, Medúza, Koleje, Jurko). Jejich protivník se stal tým červených (Blaster, Moris, Smrky, Marťas, Kahunas). Hra byla doprovázena zvukovými efekty, dýmem, tmou, překážkami a všude přítomným zmatkem a náznaky taktizování hry. Laser aréna nás zabavila na 15 minut bojového nasazení. A že to bylo náročných 15 minut 🙂 . Výsledek byl 11 400 x 5 600 bodů pro tým červených. Tlačil nás čas, a tak zaznělo rychle sbalit a odchod na Hlavní nádraží. Nasedli jsme do vlaku směřující do Tišnova, zároveň jsme se rozloučili s Bárou, co zůstala v Brně.

Naše další cesta tedy vedla vlakem do Tišnova. Po obědě jsme se přesunuli do parku u kostela sv. Václava. Následovala dvouhodiná hra poznávání Tišnova (jakou barvu má, kolik schodů má atd.), kde jsme se už konečně energeticky vyčerpali. Den se chýlil ke konci a bylo na čase sehnat si ubytování a potkat Matouše.
Ubytování jsme nalezli v areálu RS Brněnka. Dovolili nám použít ohniště v areálu, takže jsme k večeru měli krásné pohodlné místo na vaření (ohniště, anglický trávník, dřevo na podpal). Nalámali jsme dřevo, zahráli partičku karet Bang, snědli si večeři přímo z ohně a zabydleli se ve vytápěných chatkách č. 22 a 23. Pod záštitou noci nás čekala poslední sobotní hra – Epidemie  (popis na konci článku). Vlivem náhody a vlídného rozpoložení úkolů/nemocí zvítězil tým Blastera. Večer jsme už jen zalehli do postelí a spali až do dalšího rána.

V neděli ráno nás čekala rozcvička, protažení, posilovna a nakonec snídaně s odchodem na vlakové nádraží Hradčany. Vlakem a následně pěšky jsme se dopravovali na další utajované místo – k železničnímu mostu Meziboří – k mostu s nejvíce oblouky v ČR a zároveň k nechvalně slavnému mostu, kde spadl vlak s lidmi. Po prezentaci historie, legend a bájí ohledně mostu jsme se přesunuli k nedaleké skalce Sochorka. Přichystali jsme si oheň na oběd, Stoupa a Matouš připravili vybavení a pak jsme všichni šli šplhat a slaňovat místní skálu. Na skále jsme se bez úrazu vyblbli až do syta, snědli oběd, pak si ještě trochu našplhali a hurá na poslední ne-brněnské nádraží Říkonín.
Cestou vlakem jsme ještě naposledy prohodili pár slov, rozdali nálepky a na Hlavním nádraží se rozešli domů se všemi zážitky s tohoto náročného a zábavného víkendu.

BANG – Hráči jsou rozděleni na 2 soupeřící týmy. Každý dostává obálku s tajnými dokumenty, o které se budou hráči přít a proměňovat je v dolary. Dále si vylosuje svoje povolání (šerif, vice, bandita, civilista, odpadlík), podle něhož bude moci brát životy ostatním hráčům. Cílem hry je buď vyčerpat všechny protivníkovy životy (=povolání v obálce) anebo získáním všech dokumentů/dolarů.

Epidemie – Obyvatele městečka zasáhla epidemie a obyvatelé rozdeleni do dvou skupinek musí čelit 3 vlnám nevlídným postižením, se kterým je třeba se vypořádat a dojít až do cíle. Obvyklými projevy epidemie byla slepota, chybějící paže či noha.

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

Výletu se zúčastnili:


Meduza

Jurka

Kahun

Blaster

Peta

3 komentáře u „Záhadný vandr po Moravě“

  1. Lezení mělo u dětí opravdu kladné ohlasy, takže do budoucna s ním pro starší členy určitě počítáme.

Komentáře nejsou povoleny.