Do krajiny lišky Bystroušky II.

Již v březnu jsme se s oddílem chystali na výlet do krajiny lišky Bystroušky. Bohužel z důvodu nemocí vedoucích se výlet nakonec zrušil. Jelikož nám to bylo líto, uspořádali jsme výlet znovu. Tentokrát se vyvedl na jedničku. 

Sešlo se nás čtrnáct a pes Amy. První naše cesta vedla k vyhlídce na Velkou Klajdovku, odkud jsme pokračovali k rozcestí Kopaniny. Po cestě jsme hledali kešky a hráli hru „Kanec, Helikoptéra, Růženka…“ Po chvíli jsme dorazili k pomníku Josefa Ressla, vynálezce lodního šroubu, kde jsme se nasvačili a dál pokračovali do Bílovic nad Svitavou. Cestou jsme si prohlédli studánku Stanislava Lolka, památník prvního stromu republiky a studánku Leoše Janáčka.

V Bílovicích si děti chtěly koupit zmrzlinu. Zastavili jsme se tedy v restauraci Sokolovna na svačinu a odpočinek. Odtud už jsme pokračovali zpět do Líšně. Cesta ale nebyla zdaleka u konce. Měli jsme před sebou kopec k Obřanskému hradu, ten pro nás ale nebyl velkou překážkou. V cíli jsme si za odměnu zahráli hru v lese.

Přes Hádeckou planinku, kde Pepís s Morisem rozdali nálepky, jsme sešli opět ke Klajdovce a pokračovali až domů.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili: