Pololetní výlet do Böhmer Trübau

Pátek 29. 1. 2016

V 8:10 jsme se sešli ve vestibulu Hlavního nádraží. Přivítali jsme nové posily na výletě, Kristýnu a Tedyho. Pak jsme se přesunuli do vlaku směr Böhmer Trübau (Česká Třebová). Ve vlaku jsme setrvali asi hodinu. Na místě nás očekávala místní skautka, která nás doprovodila a seznámila se základnou. V základně jsme nechali krosny a vyrazili na odpolední výlet (13 km). Lesní pěšina na vrchol Kozlov byla místy zamrzlá, tak jsme se během chůze bavili i občasným klouzáním se (a padáním). Nikdo nebyl zraněn. Cesta nás dovedla na pole, kde jsme zahráli 3 kola vlajky. Po páté hodině již byla od skautů uvolněná klubovna a tak jsme se šli konečně zabydlet, roztáhnout karimatky a zahrát si hry v klubovně. Na večeři bylo Smrkyho uzené maso s bramborem a bílým zelím. Po kartičkách jsme šli na kutě.

Sobota 30. 1. 2016

Budíček…Příprava na rozcvičku……….Nástup na rozcvičku………Běžíme. Takto začalo klasické kamzičí ráno. Na rozcvičku jsme běželi šílenýho kopce, ale naštěstí jenom kousek. Na snídani byl jogurt a müsli, pěkně jsme si pošmáknuli a začali jsme se připravovat na výlet. Kolem desáté jsme vyšli směr Studánka U Karlova mostku. Na místě bylo ohniště, kde jsme si měli opéct buřtu. Jenže se tu vyskytl „zanedbatelný“ problém. Veverkovi se podařila po cestě rozbít hořtice……….. Proč Veverko?! Proč?! Ale buřty byly stejně dobrý. Při návratu jsme u Billy potkali Matyho. Na večeři byly těstoviny s kečupem, masem, zeleninou a sýrem. Po večeři se hrála sněmovna lordů. Dost jsme se pobavili. A pak jsme šli zase na kutě.

Neděle  31. 1. 2016

Budíček a zase rozcvička. Den, kdy na táboře rozcvička nebývá, a přesto byla….tak aspoň budeme siláci. Na snídani byl na výběr chleba s máslem a marmeládou anebo těstoviny s přílohou. Po snídani jsme začali balit. Jenže se tu zase vyskytl problém. Mladší děcka si prohodila obaly na spacák. A tak se hledalo a hledalo, ale nenašlo. Pak se šlo na vycházku, kde se dohráli Olagalové a zahrály se tanky. Na oběd byla velká porce polévky s chlebem. Pak jsme uklidili, zakrály K.N.P. a šli jsme na nádraží. Kolem tři-čtvrtě na pět jsme odjížděli vlakem směr Brno. Příjezd a konec akce byl o hodinu později na Hlavním nádraží.

Výlet byl super a náramně jsme si ho užili.

Fotky z výletu

Video ze hry Sněmovna lordů

Koleje

!popisek!

Výletu se zúčastnili:

3 komentáře u „Pololetní výlet do Böhmer Trübau“

Komentáře nejsou povoleny.