Jak vypadá tábořiště Matějovec v květnu?

Máme dva měsíce do tábora a první skupinka Kamzíků se v tomto roce odvážila vyjet do jižních Čech na návštěvu tábořiště. Těmi statečnými byli (Black), Karas, Koub, Matouš, Maty a Moris. Na táboře je čekal nelehký úkol – připravit vše potřebné, aby stavěčka před táborem šla hladce. Při plném tábořišti se nám totiž nesmí stát, že bychom měli vadná Áčka, málo ohrádek či dokonce děravé plachty. No a tak jsme to všecko překontrolovali a dali do pucu. Suma sumárum jsme to zmákli takto:

  • Vyrobili jsme 5 nových ohrádek (těch vysokých) spolu se 13 kusy postelí a 7 policemi
  • Přebrali jsme u paní Duškové všechny celty a část jsme jich odvezli na opravu do Brna
  • Opravili jsme všechna Áčka
  • Natřeli jsme některé stavby impregnací, aby nám zase nějaký rok vydržely stát
  • a udělali jsme další spoustu drobností, o kterých nemá cenu psát 🙂

To vše jsou takové pro vás nezajímavé informace, že jo? 🙂 Co vás ale určitě bude zajímat, tak to je foto z tábořiště. Foto, jak to tam právě teď vypadá. Určitě vás potěší, že Hlaďák už je vyspravovaný tak, aby tento rok už po třetí v řadě nevytekl. A vody je tam plno! Tak mrkněte na foto, kdo má zájem!

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

3 komentáře u „Jak vypadá tábořiště Matějovec v květnu?“

Komentáře nejsou povoleny.