Podzim na Hlíně

Středa 26. 10. 2016

V 9:15 jsme se sešli ve vestibulu Hlavního nádraží. Účast bohužel nebyla největší – 9 dětí, jeden vedoucí a 3 praktikanti. Potom jsme nastoupili do vlaku směr Silůvky. Cesta uběhla rychle, vlakem to bylo asi půl hodiny. Ubytovali jsme se v místní sokolovně. Po vlastním obědě jsme se vydali, pod vedením Kolejeho, na vycházku (z plánovaných 3 km to bylo 10 km). Ale nám to nevadilo, protože počasí nebylo škaredé. Cestou jsme hráli naši tradiční hru Olagaly. Po procházce jsme se vrátili vyhladovělí do sokolovny. Dali jsme si vydatnou večeři. Pepís uvařila špagety s rajčatovou omáčkou a se sýrem. Jakmile se setmělo tak jsme začali hrát Vampusáky. Děti to opravdu bavilo a hráli jsme je víc než hodinu. Potom jsme šli spát.

Čtvrtek 27. 10. 2016

Jako na každém výletě jsme i tady začali rozcvičkou. Nejdříve jsme běželi po polní cestě až do lesa. A tam to začalo. Rozcvička byla podle někoho náročná, ale my Kamzíci jsme to zvládli levou zadní. Na snídani byly rohlíky. Poté jsme vyrazili na výlet do okolí (asi 15 km). Po výletě jsme se vrátili do sokolovny na večeři. Hráli jsme hry jak v tělocvičně tak u stolu. Ale také přijeli Dave, Koub a pozdě večer přijel i Moris. Ale toho děti viděly až na rozcvičce.

Pátek 28. 10. 2016

Jako ve čtvrtek jsme i dnes šli na rozcvičku. Byla stejná jako den před tím. Potom jsme šli zase na snídani. Po snídani jsme se vydali na celodenní výlet (přibližně 20 km) do Ivančic. Na výletě jsme hráli Zakázané slovo. Moris vymýšlel slova, která nemáme říkat, a některé z nich bylo opravdu těžké neříkat. Do sokolovny jsme došli až za tmy. Koub nám uvařil posilňující večeři. Večer se potom šla stezka odvahy. U které trochu pršelo, což bylo špatné, protože se šla po poli. Přijeli Smrky, Peťa a Teddy. A pak jsme šli spát.

Sobota 29. 10. 2016

Zase jsme vstali a šli na rozcvičku. Šli jsme na výlet, ale ještě před tím jsme se nasnídali. Nejdříve jsme jeli vlakem do Moravských Bránic. Tady se k nám připojili Stoupa s Bárou a Štěpánkem. Odsud jsme šli do Dolních Kounic, kde se nachází zřícenina kláštera Rosa Coeli. A pak zase zpátky ke vlaku. Dostali jsme se do sokolovny, kde byla večere. Po ní si Dave přichystal vlastí hru, kterou jsme hráli celý večer. A potom se šlo zase spát.

Neděle 30. 10. 2016

Jako první byla zase rozcvička. Po snídani jsme si sbalili věci a zahráli hru po Silůvkách. Po obědě jsme vyrazili ke vlaku. Rozloučili jsme se s výletem a prázdninami a odjeli domů. Na nádraží na nás čekali rodiče, ale i tak byl výlet bezva a strašně moc jsme si ho užili.

Medúza

Do Kamzíků jsem nastoupil již na podzim roku 2008 s cílem užít si chvíle s kamarády v přírodě. Zní mi to až neuvěřitelně, ale jsem v oddíle jsem již více než polovinu svého života a plánuji zde být i nadále. Baví mě totiž předávat dětem zkušenosti a vědomosti, co jsem za ty roky nasbíral, ale hlavně je naučit všeobecnému respektu k přírodě a taky k sobě samým.

Výletu se zúčastnili:

2 komentáře u „Podzim na Hlíně“

  1. Zdravím ze sluzebni cesty. Bohuzel jeste nemam fotky pripravene ke zverejneni. Pokusim se to napravit co nejdriv, diky za trpelivost.

Komentáře nejsou povoleny.