Kolečko kolem Nového Hradu

V neděli 15. října se uskutečnil výlet do Adamovských lesů. Počasí bylo sluníčkové podzimní, a tak jsme se vydali prozkoumat okolí Brna, které ještě tolik neznáme. Naše putování začalo na nádraží v Židenicích, kde se nás sešlo celkem 16 (10 dětí a 6 vedoucích).
Vlakem jsme dorazili poměrně rychle do Adamova a hurá údolím Svitavy k oslí farmě pod Novým Hradem. Cestou jsme hráli hru Myšky, kdy si děti udělaly ocásky pomocí šátků a jejich úkolem bylo v průběhu výletu na pokyn vedoucího získat co nejvíce ocásků od ostatních myšek. Hra veselá a pohodová. Nás ale čekala méně pohodová cesta, jelikož hrady musí stát vždy na kopci a tento kopec byl tedy opravdu namáhavý. Ale my jsme to zvládli hravě a cestou jsme odlovili ještě několik kešek (krabičky, které se ukrývají na zajímavých místech).
Na Novém Hradě jsme si odpočinuli, najedli se a také něco utratili na jarmarku, který se konal na nádvoří hradu. Prohlédli jsme si hradní věž, odkud byl krásný výhled na zbarvené lesy a také jsme se odhodlali sestoupit do hradní hladomorny. Po návštěvě hradu pokračovala naše cesta asi 8 km kolečkem zpět do Adamova. Během ní se děti seznámily s turistickými značkami a rozcestníky, navštívily Máchův památník a opět našly několik „pokladů“.
To už jsme pospíchali na vlak, tedy z kopečka dolů do údolí a do Adamova. Na nádraží ještě Karas udělal s dětmi vyhodnocení výletu, Pepís rozdala cestovní pasy a groše a opět domů za rodiči. Uteklo to rychle, ale my už se teď těšíme na další výpravu, která nás čeká o podzimních prázdninách.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Pepis

Jurka

Kahun

Viktor

Prokop

Liska

Ema

Stanik

Ella

MisaB

Ola