Podzimní poznávání Pálavy

Středa : Sraz byl na Zvonařce , kde jsme se všichni sešli a odjeli směr Mikulov. Po příjezdu na zastávku, jsme se vydali do školy. Cesta trvala chvíli, dorazili jsme na místo. Vybalili jsme si věci a odešli na vycházku po Mikulově a okolí. Na prvním místě – Sv. kopeček – jsme se podívali na krásný Mikulov a šli dál, směr Kozí hrádek. Na Kozím hrádku jsme opět zhlédli krásu Mikulova , poblbli a šli na zámek. Potom jsme udělali dvojice a museli na čas a na body dojít do školy. Po dojití jsme zahráli nějaké hry a byla večeře. Po večeři Vrah a šup do hajan.

Kilometry : cca 4km

Čtvrtek : Budíčeeeeek a honem na rozcvičku. Potom rychlé bodování a snídaně, protože jsme jeli do Valtic. Sice trochu pršelo, ale my museli spěchat, jinak by nám ujel vlak. Ve Valticích jsme měli rozchod a potom šli do muzea na expozici Vinařství a zemědělství. Prohlédli jsme houby, ale hlavně traktory a náčiní, které se používá na poli atd., a potom i vinařský sklípek a nějaká archivní vína. Po exkurzi jsme se vydali na zámek, spíše do jeho zahrady, kde jsme hledali kešku a potom nalezli i dlouhý tunel, který jsme museli prozkoumat. Potom na jeskyně Peklo, kterou též prozkoumali a cestou kolem vína na Kolonádu. Potom zpět do Valtic a vlakem domů. Po cestě do školy jsme potkali Blacka který s námi vydržel až do soboty.Ve škole jsme se navečeřeli a šli na večerní obchůzku Mikulova. Potom stezka odvahy s poznáváním zvířat okolo zámku a do školy na zpěv s kytarou a spát.

Kilometry : cca 6km

Pátek : Budíček, rozcvička a snídaně. Potom vycházka na Sv. kopeček a do lomu. V lomu proběhla hra Hutututu. Potom přes Sv. kopeček na Mikulovské náměstí, kde jsme měli rozchod . Po návratu vybiška a honem na výtečný oběd. Ale potom jsme zase spěchali do jeskyně na Turold. Po prohlídce jeskyně, směrem do školy, jsme měli takovou mini stezku odvahy, kolem zahrádek. Potom večeře, zpívání a dobrou.

Kilometry : cca 3- 4km

Sobota : Budíííčeeek a každodenní rozcvička. Po snídani na autobus směr Pavlov. Odtud směr zřícenina hradu Děvičky. Tady byl odpočinek a svačina. Pak nás opustili Kari a Black, kteří jeli do Brna a my šli na vrchol Pálavy Děvín. Tady jsme poobědvali, nasbírali listí, koukali se z vyhlídky a pak šli na Sirotčí hrádek. Tady jsme poblbli, po cestě na Stolovou horu posbírali kešky a pak pěšky až do Mikulova. Okolo vinic, ke Kočičí skále až do tělocvičny. Přijeli Stoupa s Bárou a Ivou a jako vždy večeře a spát.

Kilometry : 14km

Neděle : Budíček a bez rozcvičky na bodování. Potom snídaně a příprava na hru po městě. My agenti mapovali Mikulov a potom na gulášovou polívku, kterou vařili Lada s Ivou. Byla výtečná a po obědě se už jenom sbalit a domů. Autobusem zase na Zvonařku a všichni k sobě domů.

Snad se všem výlet líbil a těším se zase na příště.

Zápis napsala Granko

Granko

Do našeho oddílu chodím již pěknou řádku let. Pamatuji si ještě doby, kdy jsme byli jeden oddíl s TK Dřevaři a jezdili na Stálkov. Začalo to dětskými hrami, schůzkami, přecházelo to na víkendové a vícedenní výlety, až jsem okusila i co znamená jet na tábor. Tohoto kroužku jsem se chytla a to na tolik, že tu za těch pár let stojím jako vedoucí. Nejenže jsem se zde naučila spoustu nových věcí a dovedností, našla jsem zde i skvělé kamarády.

Výletu se zúčastnili:


Matous

Radek

Miki

Prisera

Kecka

Tchyna

4 komentáře u „Podzimní poznávání Pálavy“

Komentáře nejsou povoleny.