Do okolí Soběšic – výlet pro děti a rodiče

Letos jsme opět připravili jednodenní výlet pro děti a jejich rodiče. Tentokrát jsme se vydali do okolí Soběšic. V Líšni na náměstí se sešlo 19 dětí, 13 rodičů, jeden pes a z vedoucích Pepís s Karasem.

Osmička nás zavezla na nádraží a odtud výprava pokračovala jedničkou. Na Antonínské přistoupili Stoupa s Bárou a na Kořískové, kde jsme vystupovali, se k nám přidala Lada. Tady začal náš výlet. Hned na úvod Karas vysvětlil hru „Myšky“, kterou jsme všichni hráli po cestě. Pokračovalo se po žluté značce přes Řečkovice do nedalekého lesa. První zastávka byla na rozcestí za řečkovickými rybníky. Zahráli jsme seznamovací hru – ve dvojicích jsme se navzájem představovali a potom jsme se trochu zahřáli „Skákací hrou“. Poté se pokračovalo, před námi byl menší výstup do Soběšic. Malá pauza, svačinka a hurá na rozhlednu Ostrá horka, která se nachází na nedalekém vršku Strom. Tady proběhl oběd, vystoupali jsme 90 schodů na rozhlednu a kochali se krásným výhledem do krajiny. Sluníčko svítilo, tak byl pěkný pohled, jen vítr „trochu“ foukal. Z rozhledny naše cesta pokračovala do Obřan, čekala nás druhá půlka výletu – 5 km za námi a 4,5 km před námi 🙂 Zastavili jsme se na plácku před Panskou líchou, kde jsme pokračovali v seznamovacích hrách – „Já jsem Pepa s nula prsty“ a „Košík ovoce“. Následovala hra „Křepelky a Křepeláci“, ale tu jsme pořádně nerozjeli, protože Petr, tatínek od Marťase, spadl a zranil se na hlavě. Naštěstí pohotové ošetření a úraz jen povrchový, nic vážného. Tak jsme se šli opláchonout k nedaleké Studánce přátelství a vydali se dál, k památníku u Obřan. Odtud už to bylo nedaleko k údolí Svitavy a k zahradní železnici, která se zde nachází. Protože bylo krásné počasí, byla železnice plná malých dětí. Tady naše výprava skončila – teda pro některé. Pepís udělala vyhodnocení, rozdaly se korálky, diplomy a sladkosti. Někteří rodiče se s dětmi vydali domů, jiní se ještě prošli. Zbytek účastníků vyšplhal na Obřanskou stráň a pokračoval pěšky až do Líšně. Šli jsme přes Maloměřický most, pod Hády a vyšli u Velké Klajdovky. Výlet jsme tak pěkně zakončili.

Doufáme, že všem se dnešní procházka líbila a že zase příště vyrazíte s námi na další společnou výpravu! Budeme se těšit!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Veverka

Luhas

Jecak

Jurka

Prisera

Denca

Kahun

1 komentář u „Do okolí Soběšic – výlet pro děti a rodiče“

Komentáře nejsou povoleny.