Velikonoční Třebíč

Čtvrtek:

Dopoledne jsme odjížděli z hlavního nádraží Brno. Jelo 17 dětí, Kari, Pepís a Lada. Vlak nás dovezl až do Třebíče a z nádraží cesta trvala asi 10 minut do cíle, kterým byl studentský klub Halahoj. Ubytovali jsme se, naobědvali se a vyrazili na prohlídku Třebíče. První zastavení bylo v malovaném domě v informačním centru, kde si děti nakoupily pohlednice a suvenýry. Potom jsme se vydali na prohlídku židovské čtvrti a židovského hřbitova. Ten je moc krásný a všechny zaujal. Zastavení jsme udělali na Hrádku, což je velký park nad městem. Podívali jsme se na baštu a zahráli si několik her – „Chodí pešek okolo“, „Na třetího“, „Hloupá kuchařka“ a „Čáp ztratil čepičku“. Poté následoval přesun k zámku. Ten se ale opravoval, proto jsme si prohlédli zámek zvenčí a také baziliku, která je zapsána na seznamu UNESCO. Když jsme si vše prohlédli, vrátili jsme se do Halahoje. Děti tu čekalo herní klání – hry na hřišti trvaly až do večeře. Na večeři se dojedly zásoby z domu a maminka od Pepís připravila rizoto. Mňam, to byla dobrota! Večer děti hrály různé deskové hry studentského klubu. Přijel Mikuláš. Poté se šlo na kutě.

Pátek:

Čekal nás celodenní výlet. Ráno budíček, rozcvička,hygiena a bodování a snídaně – párky a chléb. Poté si děti přichystaly batohy, dostaly svačinku a hurá na výlet. Cesta vedla po zelené, modré a žluté značce. Hráli jsme hru „Šípková Růženka, Bomba, Šváb,…“. Na oběd jsme se zastavili nedaleko obce Pocoucov. Na louce si děti snědly chleby a dali si ovoce. Také proběhlo několik her – ve dvojicích „Honička“, hra „Cukr, káva, limonáda“ a „Deratizér. Cesta pokračovala dále přes vesnici a kolem vodní nádrže až do Třebíče. Po návratu do Halahoje byla večeře – polévka a těstoviny s masem. Z Brna přijeli Karas, Stoupa, Bára, Pug, Hanka, Honza, Iva a Honza. Kluci zahráli na kytary, děti zazpívaly a poté večerka.

Sobota:

Dnešní den se budou plést mrskačky. Po tradičním ranním „rituálu“ jsme se společně všichni vydali na proutky k nedalekému rybníku. Kluci řezali, holky sbíraly pampelišky a pletly věnečky. Celé to trvalo asi hodinku. Poté následoval přesun na bazén. Děti se moc těšil. Dováděly na koupališti a pak se šlo na oběd. Čekala nás sekaná s bramborem. Přijel Ondra. Po obědě polední klid a pak už pletení pomlázek a barvení vajíček. Přípravy na koledu šly hezky 🙂 Kluci pletli mrskačky až do večeře. Po večeři se hrála hra v areálu klubu Halahoj. Děti byly součástí pohádkového příběhu a musely dojít do konce. To netušily, že se na ně chystá noční dobrodružství v podobě malé stezky odvahy a plnění úkolů. Všichni to ale hravě zvládli a pak už dobrou noc!

Neděle:

Dnes jsme si trochu přispali. Proběhlo bodování a snídaně – vánočka, marmeláda a kakao. Dopolední program byla hra po židovské čtvrti. Děti musely získat jednotlivé suroviny, ale v daném pořadí, které neznaly. Cílem pak bylo dojít na hřbitov a přinést kamínek, kterým si Židé zdobí hroby.  Hra trvala až do oběda. Pak už následoval úklid Halahoje a balení batohů. Ve volné chvíli před odjezdem se zahrálo několik her, což se stalo osudným pro Julču, která si narazila ruku. Naštěstí rychlé ošetření v nemocnici potvrdilo, že se nejedná o zlomeninu a bude vše v pořádku. Mezitím už skupina s Pepís, Ladou a Honzou a vyrazili na vlak. Cesta do Brna rychle utekla, proběhlo vyhodnocení akce, rozdání odměn a zase příště ahoj!!!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Lada

Kecka

Denca

Kastan

Kahun

Luhas

Jurka

HankaT

Miki

Prisera

4 komentáře u „Velikonoční Třebíč“

  1. Tak fotek se vám zachtělo, jo? Příšera beztak chce tu novou profilovku 🙂 Brzy se tu objeví, vydržte!

Komentáře nejsou povoleny.