Vaření v údolí Bobravy

Konečně přišlo jaro a první jarní výlet s Kamzíky, tentokrát spojený s vařením, v údolí řeky Bobravy. Počasí bylo sice chladné, ale na výletě nás chvílemi doprovázelo i sluníčko. Vyjeli jsme vlakem z Brna v počtu 11 dětí, 2 praktikanti (Granko a Koub) a 4 vedoucí (Pepís, Karas, Stoupa a Bára). Za necelou půlhodinku už jsme vystupovali na nádraží ve Střelicích. A hurá do lesa!

Prvním našim cílem byla Střelická bažinka, přírodní rezervace, kde jsme si udělali malou přestávku na svačinku a našli první krabičku s pokladem. Cesta k bažince byla trochu „náročná“, ale všichni jsme ji úspěšně absolvovali.  Pokračovali jsme do Radostic, cestou jsme potkali různá zvířata – srnky, koně, kozy a ovce. Přišli jsme k Radostickému mlýnu, kde jsme si zahráli hru „Kámen, nůžky, papír“ a občerstvili se. A dále již údolím řeky Bobravy, opět kolem dalších mlýnů (Spálený mlýn, Šafránkův mlýn, Anenský mlýn a Nový mlýn). Po cestě vysvětlila Pepís dětem hru „Myšky“, která se hrála po celou dobu výletu. Děti měly za pasem šátky (jako ocásky) a musely si je, na daný pokyn, brát. V necelé půlce trasy jsme dostali hlad, přišel čas na oběd. Karas vybral pěkné slunné místo, děti vytáhly z batůžků vařiče a uvařily si, za pomoci vedoucích, oběd. Po obědě jsme pokračovali cestou dál. Za Anenským mlýnem byl opět čas na hrátky. Granko a Koub s dětmi zahráli hru Kolík, která je moc bavila. To už jsme se blížili do Želešic, což byl náš cíl, jen čas se nám krátil, ale nakonec jsme úplně na čas stihli autobus. Pepís s praktikanty dětem rozdala nálepky do cestovních kamzičích pasů a kdo chtěl, mohl si doplnit nálepky za schůzky. Přes Modřice autobusem do Líšně, to byla paráda! Výlet se nám vydařil a myslím, že všem se líbil, je to tak?

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

1 komentář u „Vaření v údolí Bobravy“

Komentáře nejsou povoleny.