Do Křtin, do jeskyní, do Údolí i s rodiči

V neděli 26. května jsme opět po roce uspořádali akci nejen pro naše kamzíky, ale také pro jejich rodiče. Akce se zúčastnilo 10 dětí, 8 rodičů, 2 praktikanti a 3 vedoucí. Počasí, ač se zdálo, že nám nebude přát, nakonec vydrželo pěkné a výlet jsme si proto pořádně užili!

Vyjeli jsme společně z Líšně do Židenic, kde se k nám připojil Stoupa, všichni jsme nasedli do jen pro nás připraveného „kamzičího“ autobusu  a pan řidič nás odvezl přímo do Křtin. Tady proběhl průzkum tamního barokního kostela, přilehlých prostorů a zahrad a také kostnice, která byla velmi zajímavá. Potom jsme pokračovali po značce kolem Drátenické jeskyně až k jeskyni Výpustek.

V jeskyni jsme absolvovali hodinu a půl prohlídku. Bylo to opravdu pěkné, pan průvodce měl poutavý výklad a jeskyně nás zaujala svojí velikostí.  Po prohlídce jsme posvačili a vydali se směrem do Ochoze. Celou cestu rodiče a děti hráli pochodovou hru „Molekule“. Terén nebyl náročný a asi po hodině už jsme odpočívali na místním hřišti. Tady proběhlo sportovní závodění – „Opičí dráha“. Všichni účastníci ji zvládli proběhnout rychle a přesně, za což si zaslouží pochvalu. Protože už nám začalo kručet v břiše, sešli jsme do údolí Říčky a pokračovali kolem Ranče U Jelena až skoro ke čtvrtému rybníku. Tady má chatu rodina od Kikiny, tak nás sem tatínek zavedl a všichni si opekli špekáčky na ohni.

Cesta nás dál vedla kolem Muchovy boudy a rybníků až na konečnou autobusů do Mariánského údolí. Vedoucí provedli vyhodnocení, každý dostal sladkou odměnu, děti nálepky do pasů a rodiče kamzičí propisku – na památku a za výdrž, protože jsme během výletu ušli skoro 20 kilometrů! Příště trochu zvolníme, ale legraci si užijeme stejně. Díky všem zúčastněným!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

1 komentář u „Do Křtin, do jeskyní, do Údolí i s rodiči“

Komentáře nejsou povoleny.