Náborový výlet 14. 9. 2014

Nedělní půlden jsme se rozhodli strávit aktivně po kamzicku a vyrazili na malý výlet. Současně se jednalo o první výlet v novém školním roce a možnost pro nové malé Kamzíky, jak pozorovat ty „staré“ v přírodě 🙂

Sešli jsme se v 10 hodin na náměstí Karla IV. v Líšni. Projít se s námi přišlo 8 nových Kamzíčat. Před odchodem se nás nastoupilo celkem 18 – na straně vedoucích Lada, Smrky, Matouš a Bára a na straně dětí Kikča, Nela, Natálka, Krokodýl, Standa, Kahunas, Martin, Vojta, Šimon, Had, Pavel, Dan, Míša a Jája.

Vyrazili jsme po Šimáčkové směrem na Hornek. Za líšeňským hřbitovem jsme se ze silnice oddělili na zelenou značku a dál pokračovali lesem. Vhodné prostředí pro pochodovou hru Olagalové. Počasí nás na chvilku zradilo a začalo pršet. Oblečení do pláštěnek jsme si pod stromy v lese zahráli seznamovací hru Bang. Dál jsme putovali po zelenožluté, až jsme se oddělili na žlutou vyhlídkovou trasu na Hornek. Přestalo pršet a trochu vykouklo sluníčko. Podívali jsme se na výhledy, spořádaně v době oběda jsme pojedli nachystané svačinky a spáchali společné foto. Vrátili jsme se na žlutou značku a po ní pokračovali až do Mariánského údolí k Říčce. Cestu jsme měli zpestřenou bahenními svahy, ve kterých se někteří po dešti řádně porochnili. Cesta se klikatila po modré značce kolem Muchovy boudy a nádrží (a spousty hub). Cestou jsme potkali hejno kačenek, které vypadaly, že se vydají na cestu s námi. Nakrmili jsme je trochou svačinek. Na hrázi jsme testovali hloubku vody shozenými kameny a pozorovali rybáře. Kolem Kadlecova Mlýna jsme přišli asi ve čtvrt na tři na hřiště k zastávce autobusu. Jelikož jsme v nohách měli pěkných 12 kilometrů, rozhodli jsme se počkat na autobus a ještě si trochu pohrát. Když už jsme byli u těch nádrží, padla volba na Rybičky, rybičky, rybáři jedou. Pak jsme si vysvětlili princip hry Kámen, nůžky, papír a použili jej při další oblíbené hře.  Pak už zbývalo jen sbalit batůžky, naskočit do autobusu a nechat se vyvézt zpátky na náměstí Karla IV., kde jsme se v 15 hodin rozloučili.

Počasí nám nakonec přálo, hezky se nám šlo a hrálo a tak nezbývá než očekávat další kamzičí výlet, kde se nás sejde minimálně tolik, kolik dnes.

Bára

Výletu se zúčastnili:


Lada

Natalka

Standa

Kahun

Vojta

Simon

Pavel

Dan

Misa

Jaja.

1 komentář u „Náborový výlet 14. 9. 2014“

Komentáře nejsou povoleny.