Vaření v okolí Horneku

Sešli jsme se na náměstí Karla IV. v 9 hodin ráno. O deset minut později jsme již všichni seděli v autobuse 78 a jeli na Velkou Klajdovku. Prošli jsme okolo hotelu Klajdovka a pokračovali po silnici do lomu pod vysílačem Hády. V lomu jsme si zahráli sérii her. Jednak to byly rybičky na rozhýbání se. Rybiček jsme si zahráli celkem 3 kola. Druhá hra bylo už trochu bojovnější, tedy Hutututu, u kterého jsme se pěkně vydováděli a někteří z nás i pěkně zablátili  🙂 . Všichni hru ve výsledku přežili a hned si chystali šátky na třetí hru výletu.

Boj o vlajku a bunkr. Tak se jmenovala tato hra. Hra měla předkolo v lomu, kde se děti rozdělily na 4 týmy. Každý tým si postavil svůj domeček a v něm ukryl svoje dva 4 místné kódy. Úkolem skupinky bylo vyšátkovat ostatní tými a získat jejich kódy. V každém domečku skupinky byly kódy 2. Po získání 3 kódů měla skupinka splněno. Hra zabrala 10 minut a už jsme měli umístění na startovních pozic pro hru v bunkru  🙂 . Tak jsme konečně opustili lom a vydali jsme se k bunkru u Maloměřic. U bunkru už nás čekal Marťas, který do bunkru šel napřed a rozmístil po stěnách trhací papíry – tzv. 12 stanovišť. Skupinka do bunkru vyslala vždy jednoho svého člena. Člen se musel proplazit únikovým východem dovnitř, najít číslo (1-12, první ze skupinky bere papírek č.1, druhý 2, atd.) a vyjít ven vchodem. Tam čekal vedoucí a hlásil jméno člena co vyšel. Po nahlášení jména šel další člen skupinky. V jeden moment byly v bunkru 4 děti, co hledali svoje čísla. Vítězem byl tým, který jako první sesbíral ve správném pořadí všechny lístky 1-12. Musím přiznat, že jsem opravdu nečekal, že dětem bude dělat takový problém zapamatovat si číslo, které mají utrhnout….asi 4 dětem se stalo, že utrhly špatný lísteček, ale to už je příběh jinam jak do kroniky  😀 .

Po hře měly děti možnost si bunkr prolézt ještě mimo hru a pak jsme se už přesunuli na vaření. Tlačil nás čas, a tak jsme místo na vaření vybrali nedaleko lomu. Vařili jsme u těch 2 tunelů, byla tam rovina, závětří, tráva na sezení a klid. Vaření jsem detailně zabral na fotkách, tak se můžete pokochat kdo co jedl a na čem vařil. Všichni vaření zvládli bez problému a tak jsme už jen museli stihnout autobus. Rychlým tempem jsme dorazili na zastávku, rozdali jsme si nálepky do pasů, zkontrolovali povinnou výbavu a nasedli do autobusu. Na náměstí jsme se už jen rozeběhli do všech směrů a výlet měl šťastný konec.

Děkuji za účast, snad Vám chutnalo! 🙂

 

Účastníci:

  • Vedení: Moris, Marťas, Hochmi, Koub, Slůně
  • Dětí 21: Dan, David, Deniska, Had, Hanka, Jája, Jurka, Kahunas, Kikča, Koleje, Krokodýl, Kubrt, Marek, Medúza, Murlock, Nela, Plaz, Standa, Škorpion, Veverka, Vojta + Pavel (otec Vojty)

 

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

Výletu se zúčastnili:


Moris

Hochmi

Slune

Dan

Denca

HankaT

Jurka

Kahun

Plaz

Standa

Skorpion

Vojta