Dobrodružství v ZOO Brno

Na svátek sv. Václava jsem se s dětmi vypravili do ZOO Brno, kde jsme již pár let nebyli. Možná proto jsme se také sešli v hojném počtu – 21 dětí a 6 vedoucích + 2 mrňousci (malý Štěpánek a už větší Mája). Vyrazili jsme z Líšně brzy ráno a kolem půl desáté už byli u brány zoo, kde nás dohnal Stoupa, Bára a Štěpánek. Pepís koupila vstupenky a rozdala dětem brožury ke hře po areálu zoo. Děti měly za úkol zjišťovat na různých stanovištích různé otázky a plnit úkoly. Ti starší za pomocí chytrých telefonů. Tuto hru jsme absolvovali po celou naši návštěvu zoo.

Prohlédli jsme si tygří sklály, medvědy, krmení lachtanů, pavilon plazů a papoušků a novou africkou vesničku. Poté se s námi rozloučili Áda, Mája a Hanka, kteří pospíchali domů. My jsme posvačili a užili si ještě čas na hřišti u zvířátek. Cestou zpět jsme pak viděli vlky, soby, orly a děti si nezapomněly koupit tolik oblíbené suvenýry.

V zoo jsme se trochu zdrželi, ale viděli jsme spoustu pěkných zvířátek. Rozloučili jsme se s Bárou, Stoupou a Štěpánkem a vydali se zpět do Líšně. Byl to prima sváteční den! Jako vzpomínka nám zůstaly také pěkné fotky, za něž děkujeme Karasovi.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili: