Procházkou okolo Priglu

Na sraz přišlo 6 dětí a 5 vedoucích. Naše kroky vedly na zastávku Mifkova, odkud jsme jeli přes Hlavní nádraží až do Bystrce na zastávku Přístaviště. Odtama jsme již po vlastních započali cestu brněnské přehrady, neboli hantecem kolem Priglu.

Zastavili jsme se hned v přístavišti u kotvy a pověděli si, jak to s ní vlastně je. Kotva tu není na objednávku Brna, že by symbolizovala přístaviště, ale je sem přivezena jako památka (a zároveň vhodný symbol pro přístaviště) na poslední navštívení ČR papežem církve. Dále jsme se zastavili u samotné hráze přehrady. Děti se dozvěděli pár historických faktů a také si zkusili tipnout pár čísel. Některými se i trefily 🙂

Po osvětě už jsme se konečně vydali na výšlap. Naše kroky vedly po červené turistické trase kolem pravého (východního) břehu Přehrady, přes lávku u hradu s následným výšlapem na Veveří. Což činí prvních 10 kilometrů trasy.

Propukl čas oběda. Vytasili jsme vařiče, rozdělali plechovky fazolí (a ano, 5 z 6 dětí mělo fazole 😀 ), společnými silami zapálili za větru vařiče a za stálého míchání si jídlo ohřáli a spapali. Prokop svoji polívku převrhl, avšak dostal od Morise čínské nudle, tak hladem neumřel a polívku si uvařil znovu. Jinak vedoucí si s jídly vyhráli…posledních pár vařících výletů se vedoucí jaksi vzájemně předhánějí, kdo udělá v polních podmínkách lepší pokrm. Což není k zahození, když toho dělají kýbl i pro ostatní, že? 🙂 Během úklidu a trávení oběda děti odehrály šifrovací hru formou zprávy v Morseovce.

Po jídle pár kroků a narazili jsme na vhodné místo ke hraní her. Kolík, sonar, dostaň tým skrz dveře! Hezky jsme prostřídali akční a oddechové hry na kterých děti posbíraly body. Po odehrání her ještě další kilometry na plac kousek od zastávky. Tam jsme odehráli ještě zapikávanou, ale i řečníka. Večer už jen návrat domů autobusem z Veverské Bítýšky do Brna Líšně. Výlet jsme si užili a bylo to krásné protažení se v mrazivých zimních dnech.

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

Výletu se zúčastnili:


Veverka

Liska

Prokop

Plaz

Kahun