Listopadová víkendovka do Naloučan

V pátek jsme se po 17. hodině sešli na Brněnském hlavním nádraží k odjezdu do Náměště nad Oslavou. Dětí jsme napočítali 8 a přesun měl na starosti Moris s Kolejem. Vlak měl zpoždění a po chvilce napětí jsme nakonec šťastně odjeli. Cesta rychlíkem Junák rychle ubíhala. Z nádraží v Náměšti nás čekal noční pochod po zelené do Naloučan, kam přijel Smrky s Teddem a zásobami. Kečup ztratil karimatku. V základně jsme povečeřeli párky a zahráli pár her. Moris musel domů a opustil nás ještě před večerkou.

V sobotu ráno byla rozcvička v klubovně, protože venku byl blátivý sychravý podzim. Ostatně úklid bahna pravidelně zaměstnával službu. Po rozcvičce jsme posnídali marmeládu, povidla a rohlíky. Před odchodem na výlet k rozhledně jsme zvládli bodování a úklid základny. Po zelené značce šlapala naše skupinka k Ocmanicím. Kečup našel karimatku. Procházeli jsme údolím, ve kterém byla jabloň obsypaná jablky, šípek obsypaný šípky a rybník obsypaný sinicemi. Údolí bylo jako podivná pohádková krajina. Rozhlednu v Ocmanicích jsme v mlze trefili napoprvé a trochu se pokochali výhledem do mlhy. Cestou zpět bylo odehráno několik kol hoňky a v základně jsme snědli svačinu. S Kolejem jsme procvičili uzly a přijela Peťka. Byl čas vyrazit na netradiční oběd do údolí řeky Oslavky. Procházkou jsme si našli vhodné místo, nasbírali dřevo a ohřáli fazole s klobásou. Teplé fazole nám bodly a po obědě nás čekala střelba a kdo nestřílel, hrál opět hoňku. Nejlepšími střelci byl Krokodýl, Mamut, Kečup a Jája. Po návratu byla volná zábava, malování a hraní her. Na večeři bylo rizoto a po něm jsme si nasbírali kaštany a vyráběli jsme zvířátka a draky. Den byl náročný a večerku jsme vyhlásili brzo.

V neděli nás po budíčku čekala opět rozcvička a na snídani byla pomazánka s chlebem a zeleninou. Po snídani jsme zvládli bodování, balení a výměnu grošů. Dopoledne jsme si ověřili, jak nám jdou uzly a jako nejlepší uzlovač se ukázal Jája. Po uzlování jsme si ukázali, jak vypadají stopy zvířat v našich lesích a hned si vyzkoušeli v krátkém kvízu přiřadit zvířata a jejich stopy. Přijel se za námi podívat Stoupa s malým Štěpánem a společně jsme vyrazili na procházku Oslavským údolím. Trochu jsme se proběhali, spěchali jsme totiž na oběd do základny. Po obědě nezbývalo mnoho času, a proto jsem šlapali na vlak. Na nádraží v Brně jsme opět napočítali 8 dětí a předali je rodičům.

Nachodili jsme celkem cca 31 km.

Smrky

Výletu se zúčastnili:


Franta-Tenisak

Mravenec-Ferda

1 komentář u „Listopadová víkendovka do Naloučan“

Komentáře nejsou povoleny.