Holednování – výlet pro mladší členy a jejich rodiče

Po roce jsme opět uspořádali výlet, na který jsme pozvali také rodiče našich členů. Mladší děti čekala procházka do brněnské obory Holedná.

Sešli jsme se tradičně na nám. Karla IV. v půl deváté ráno. Dětí bylo 5, stejný počet byl i rodičů. Doprovod zajistili Karas a Pepís.

Přesunuli jsme se osmičkou na autobus č. 50 a pokračovali do Kohoutovic. Zde, u vchodu do Obory, jsme se sešli se Smrkym, Péťou a Teddym. V této sestavě nás čekalo asi 8km kolečko mezi divočáky, muflony a jeleny. A že jsme těch zvířátek potkali!

Na první zastávce jsme zahráli seznamovačku s celtou. Děti i rodiče hádali jména těch, co se za ní schovávali. Dost jsme se u toho nasmáli. 

Cesta nás vedla mírně do kopečka směr vrchol Holedná. Kolem jezírek jsme objevovali místní přírodu, stihli si i odpočinout u svačinky nebo zahrát Kimovku. Na vrcholu kopce se nám chvílemi ukázal pěkný výhled na Brno a čekalo nás také překvapení v podobě samoobslužné občerstvovny. To jsme se zaradovali (a samozřejmě nějaké dobroty zakoupili). 

A už jsme zase na cestě zpět k zastávce. Cestou ještě zvládneme zahrát hru „Košík ovoce“, prohlédnout si památník sovětským letcům a ulovit selfie s jelenem 🙂 

Autobus jsme stihli pěkně a s předstihem dorazili na Orlovnu na Buřtování, kam za námi posléze dojeli i cyklisti. Zakončit víkend s ohýnkem a špekáčky byl skvělý nápad. Za rok zase na výletě s rodiči ahoj.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Had; Filip; Zuzka; Mates; Davidek