Slavíme 30 let České tábornické unie

Rok 2020 je rokem oslav: 30 let fungování České tábornické unie, tedy od doby, kdy byla v roce 1990 znovu obnovena činnost naší organizace. Jubileum jsme oslavili s vedoucími a praktikanty na tradičním Setkání v lesích, které proběhlo o víkendu 11.–13. září 2020 na táborové základně ČTU: Lom na Hřebenech u Lipnice nad Sázavou.

Zástupci Kamzíků mj. přispěli několika oddílovými videi do prvního ročníku Lipnického filmového festivalu, pořídili jsme kroniku ČTU, kterou si budete moci prohlédnout na našich akcích a výletech, vyzkoušeli jsme si tábornické dovednosti a užili si pohodový víkend s kamarády ze spřátelených klubů z celé republiky. Příště jedeme zase, bylo to parádní!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Pepis

DavidK

HankaT