Ukliďme Líšeň (nejen) s Kamzíky!

V sobotu 19. září se konala první kamzičí akce letošního školního roku. Připojili jsme se k celostátní výzvě „Ukliďme Česko“, kterou pořádali v naší městské části líšeňští Orli, a která byla kvůli koronavirové situaci přesunuta z jara právě na tento termín. Kamzíků a jejich doprovodů (maminka od Šárky, maminka a sestra od Jáji) bylo celkem 15.

Sraz byl v půl deváté ráno před radnicí, kde jsme nafasovali pytle na odpadky, rukavice a svačinku, abychom mohli při sbírání trochu nabrat síly. Kamzíci dostali za úkol uklidit lesy a okolí Hádeckého lomu. Část pod vedením Matouše vyrazila na spodní trasu, kolem kynologického cvičiště do Růženina lomu. Pepís a její skupina měli trasu přes parkoviště na Hádeckou planinku a do lomu.

Práce nám pěkně utíkala a odpadků bylo (bohužel) hodně. Celkem jsme nasbírali 14 plných pytlů nepořádku, mezi kterým nechybělo pádlo, matrace, sedátko z kola, plastové a sklenění lahve, zapalovače a další smetí. Tak jsme se činili a jsme rádi, že máme zapsaný další dobrý skutek pro naše okolí a místo, kde žijeme.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili: