KOZ – verze lockdown (aktualizováno 18. 3.)

Termín:8. března – 4. dubna 2021
Výstroj a výzbroj:Papír, tužka, buzola, mapa Brna nebo Líšně s měřítkem, pravítko, úhloměr (ověřte si, že stupně stoupají po směru hodinových ručiček, viz obrázek níže), může se hodit chytrý telefon s aplikací (např. Mapy.cz nebo jinou na projekci bodu podle azimutu a vzdálenosti).
Vedoucí akce:František 'Koleje' Kolejka, tel: 731 250 869

Během února jsme pro vás připravili KOZ – Kamzičí orientační závod. Jenže trasa vede lesy kousek za hranicí Líšně. Takže ho za současné situace nemůžeme roznést a vy ho nemůžete jít. Ale aby vaše buzoly nezahálely, připravili jsme malou orientační akci na území Líšně.

Pravidla

Vaším úkolem je najít dvanáct míst, na kterých najdete části tajenky. Až ji budete mít, proveďtě akci, vyfoťte se u ní a fotku pošlete na kamzičí email tk.kamzici.brno@seznam.cz. Hraje se ve staré Líšni v této oblasti (pozor, červené body na mapě jsou jen okraje oblasti, nic v nich nehledejte):

Jednotlivá stanoviště

Stanoviště jsou většinou 2 papíry nalepené za oknem tam, kde bydlí vedoucí nebo praktikant.

Na každém z dvanácti stanovišť najdete tyto informace: část tajenky (velké písmeno), pořadové číslo písmene (levý horní roh v obdélníčku) a logo Kamzíků. Druhý papír pak skrývá informace k dalším místům: na řádcích jsou 3 – 4 azimuty (číslo se značkou stupňů) a vzdálenosti (označeno „m“ jako metry) k dalším stanovištím.

Tipy

  • Buzola vám pomůže najít směr. Ale v mapě nebo mapové aplikaci můžete lépe odhadnout, kde je další místo.
  • Sever je na azimutu 0°, východ 90°, jih 180° a západ 270°. Úhly podrobně:
  • Procvičte si azimuty, práci s buzolou a orientaci v mapě. Může vám pomoci naše stránka Orientace s pomůckami nebo video Orientace ze série Táborničení na doma.

Nápovědy – první

Hodně vedoucích bydlí u potoka. A ten potok vede do Mariánského údolí.

Nápovědy – přidány 17. 3.

První nápověda mluvila o ulici Ondráčkova. Na této ulici můžete blízko sebe najít hned čtyři obydlí našich vedoucích. To dělá celou třetinu všech písmenek.

A napovíme i další místa. Víte, kde začínal Líšeňský poklad? Kdo ho nešel, tak vězte, že na ulici Rašelinová u paneláků. Tam najdete hned dvě stanoviště. Ale nesmíte koukat jen do prvních pater a také musíte sejít z hlavní silnice.

Máme také jednoho vedoucího, který to k nám má daleko. Je sám na ulici Holzova a bydlí v prvním patře, takže hlavy vzhůru.

Nápověda – přidáno 28. 3.

Pokud si lámete hlavu s nějakým místem, chcete pomoci s písmenkem nebo jinak poradit, neváhejte a obraťte se na Stoupu na telefonním čísle 721 841 272. Rád vám pomůže k dosažení vašeho cíle.

A co za to?

Procvičení orientace, skvělá příprava na KOZ v lesích a groš pro každého Kamzíka. A také zjistíte, jak jsou vám vedoucí blízko.

Koleje

!popisek!

2 komentáře u „KOZ – verze lockdown (aktualizováno 18. 3.)“

  1. Ahoj Koleje, dnes jsme si odpoledne jen tak cvičné se ženou obešli Tebou připravenou hru a stanoviště, a bylo to super, vše jsme našli a tajenku úspěšně vyluštili, bylo to fajn, tak doufám, źe to všichni Kamzíci, kteří se toho zúčastní, naleznou a dojdou do cíle i s vyluštěnou tajenkou, super díky moc, a navíc jsem si po více než 45 letech zopakoval práci s buzolou, paráda, jen tak dál, dobrej nápad, měj se. Milan

  2. Ahoj všichni, byla to super akce, diky které jsme si pěkně prošli Líšeň a dokonce jsme objevili pro nás neznámá místa. Co se týká luštění, tak největší radost měl tatínek, ale i ostatní členové rodiny si to užili.:) Děkujeme

Komentáře nejsou povoleny.