Kamzičí mrskut netradičně

Termín:4. dubna 2021
Přihlášky:Přihlášení proveďte potvrzením účasti k tomuto příspěvku, aby holky věděly, kolik nabarvit vajíček ;-)
S sebou:Kluci: mrskačka, uzlák na přivázání mrskačky, košíček nebo taška na výslužku označené vaší přezdívkou nebo jménem

Holky: vlastnoručně barvená vajíčka nebo jiná velikonoční výslužka, pentle a mašle na ozdobení mrskaček
Dále: deníček (papíry) a tužka ke splnění velikonoční hry (pro zájemce)
Vedoucí akce:Kateřina 'Pepís' Karásková, tel: 721 768 665

Letošní rok stejně jako ten loňský strávíme bohužel bez tradiční kamzičí velikonoční výpravy, ale nemusíte smutnit, připravili jsme pro vás náhradní plán 🙂

Co Vás čeká?

Velikonoční klasika – mrskut, vajíčka, výslužka. Mimo jiné bude pro zájemce připravena malá velikonoční hra s drobnou odměnou. Vše se bude odehrávat v zahradě (vnitrobloku) za domy na adrese Rašelinová 4 a 6 v Líšni.

Pravidla mrskutu:

Kamzičí velikonoční mrskut se koná vždy v neděli. Proto ani letos neporušíme náš zvyk a snad si tuto alternativu alespoň trochu užijeme.

Kluci, upleťte mrskačky a přineste je na mrskačkový strom spolu s košíčkem nebo taškou na mrskut. Mrskačkový strom pro Vás bude k dispozici v neděli 4. dubna v čase 13-15 hod.

Holky, nabarvěte vajíčka, připravte pentličky a nadělte klukům výslužku do košíčků a tašek na mrskačkovém stromě. Abyste zůstaly krásné po celý rok, nezapomeňte se vymrskat pověšenými mrskačkami a na oplátku na ně pověsit pentle. Toto vše lze provést v neděli 4. dubna v čase 15-17 hod.

Následně si kluci mohou od 17 do 18 hodin své mrskačky a výslužky vyzvednout. Celou akci se pokusíme zdokumentovat a následně připravíme foto/video na památku.

Pravidla velikonoční hry:

Kromě mrskačkového stromu, který v zahradě vyroste, se na jejím území schová celkem 12 dvojic kartiček s velikonočními kraslicemi. U každé kraslice najdete část textu. Napište věty na papír v pořadí, jak jdou za sebou, a papír (podepsaný a s výsledným textem) vhoďte do schránky označené „Velikonoční hra“ u hlavního vstupu domu na ul. Rašelinová 4. Každý člen, který nalezne všechny kraslice a odevzdá správné znění textu, obdrží groš.