Ukliďme Líšeň 2021: akce pro děti a rodiče

Jelikož se konečně rozvolnila vládní nařízení, mohli jsme se opět po půl roce sejít. A hned pěkně zodpovědně na úctyhodné akci, společně s líšeňskými Orly a dalšími spolky nás čekal dopolední úklid Líšně.

Sraz byl v půl deváté u líšeňské radnice, kde se nakonec sešlo asi 25 Kamzíků a jejich rodičů. Nafasovali jsme pytle na odpadky, rukavice a svačinky a vyrazili do terénu. Cestou jsme navštívili naši klubovnu, kde proběhlo foto účastníků, a hurá, jde se na to!

Po vydařeném úklidu na podzim jsme doufali, že odpadků moc nenajdeme. Opak byl pravdou. Protože nás bylo hodně, rozdělili jsme se na 3 skupiny (pod vedením Medúzy, Pepís a Davida). Společnými silami jsme uklidili Hády a přilehlé okolí. Mezi nalezenými „poklady“ byl mj. mobil (ale už bychom se s ním nikam nedovolali), klíče s čipem, převodovka a další autodíly, nebo třeba řídítka na kolo. Použitých roušek a respirátorů, kupodivu, nebylo tolik, kolik jsme mysleli.

Každý Kamzík si za akci odnesl dva groše. Děkujeme všem, kteří se zapojili a pomohli, jsme rádi, že nám není lhostejné prostředí, kde žijeme, a když je třeba, umíme spojit síly a pomoci dobré věci.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili: