Kolem Brněnské přehrady

Sešli jsme se 17. Listopadu v 8:15 na Náměstí Karla IV v Líšni. I přes brzkou hodinu nás bylo 10 děti a 4 vedoucí. Po krátkém čekání až se k nám přidá poslední 11. člen, Ksu, která měla zpoždění jsme vyrazili směrem Mifkova a nastoupili jsme na salonu číslo 8. Ta nás však daleko nedovedla, protože zrovna probíhala oprava trati. I přes kompilace jsme se dostali k přehradě bez větších problémů. Po červená turistické značce jsme se vydaly kolem přehrady a po cestě jsme se kochali krásnou podzimní krajinou. Kousek před rozcestníkem Pod Trnůvkou jsem se zastavily u altánku a daly jsme si svačinu. Dále jsme šly až k rozcestníku Nad Zouvalkou, kde jsme si zahrály pašeráky a dali si další pauzu. Už nám zbýval pouze kousek ke hradu Veveří a schyloval se čas k obědu. ten jsme si dali přímo pod hradem. Aby nám nebyla zima tak jsme se po obědě zahřály rychlou vybíjenou a hrou Reconquista aneb vyhnání Maurů. Zahřátí jsme se zase vydali na cestu, dále po červené až do Veverské Bítýšky. Po cestě jsme se ještě zastavily abychom si zahrály Obranu, kde děti byly rozděleny na dva týmy a jedna polovina se snažila dostat skrz dvojici stromů, které bránil druhý tým. A když jsme měli Veverskou Bítýšku na dohled, abych se domů nevrátily až moc čistí, tak jsme si ještě zahráli Sobí šlachu s frisbee, na mokrém poli jsme všichni měli co dělat abychom při běhu nenechali boty v blátě. Když jsme dostali tak už se začínalo stmívat a my museli rychle kráčet na zastávku abychom stihli autobus který nás měl dovézt zpátky do Brna. Čas nám vyšel tak akorát a my jsme došli pár minut před odjezdem autobusu. Cestou zpátky jsme jeli přes Starou Osadu abychom se vyhnuli náhradní dopravě. Na náměstí jsme se vrátili s 5 minutovým zpožděním. Všichni jsme se rozešly do svých domovů a těšili jsme se na něco teplého abychom jsme po celém dni venku řádně zahřáli.

Murlock

Jmenuji se Jan Řezníček ale Jan ani Honza mi nikdo neříká. Do oddílu jsem začal chodit v roce 2008 a zatím mám v plánu chodit dál.

1 komentář u „Kolem Brněnské přehrady“

  1. Nazdar Kamzíci. Chválím pokus o přiblížení dění v oddíle formou on-line kroniky. Nicméně pro příště doporučuji vypnout automatické opravy a pohlídat shodu. Ledaže byste chtěli lovit nové členy mezi mladými „grammar nazis“ 🙂

Komentáře nejsou povoleny.