Akce P.S.B.

Pátek 12.5.2023

Sešli jsme se v 15:20 ve vestibulu na Hlavním nádraží v sestavě Matouš, Koleje, Ferda, Fíša, Jája, Bára, Kečup, Krokodýl. Ještě na nádraží jsme zjistili že Bára nemá karimatku, důležitá životní lekce No.1 Následně jsme vyjeli vlakem směr Svitavy. Ve vlaku se rozdal proviant a následně Koleje řekl „Jídlo je na vaši zodpovědnost nakládejte s ním jak uznáte za vhodné“. Následně byl přednesen jídelníček. A na to Kečup vyhandloval všechny svoje jablka Jájovy, Ferda vyměnil téměř celý příděl chleba za okurku, později Ferda přijde na jednu z důležitých životních lekcí, konkrétně důležitá životní lekce No.2. Dojeli jsme až do Borové u Poličky, kde jsme se následně vydali směr les. Po cestě padla zmínka o troudu a křesání ohně a tak všichni začali hledat troud, březovou kůru a tak dále. Na večer jsme se utábořili uprostřed lesa postavili přístřešky vykopali ohniště a první lapálie mohla začít. „Tady máte křesadla, dokud nevykřešete oheň nemáte právo na využívání ohně“. Načež Ferda zahlásil „Vykřešu to lžičkou“ důležitá životní lekce No.3, oheň opravdu nejde vykřesat lžičkou a tak Ferda hodinu usilovně křesal zatím co ostatní si spokojeně opékali buřty. Nakonec to opravdu zvládl. Tím končil náš den a šli jsme se uložit do hajan. Počet kilometrů pro tento den byli 3.

Sobota 13.5.2023

Ráno jsme se probudili kolem 7 hodiny ranní a nejdříve jsme rozbili ležení, a pak jsme začali vařit snídani, na snídani byli ovesné vločky jablko a čokoláda. Pak jsme se vydali směr Pustá Rybná kde jsme shlédli osmibokou stodolu a vydali jsme se po červené na Rybenské Perničky cestou jsme nabrali vodu a šli jsme dál. Na Rybenských Perničkách jsme na skále udělali pravé kamzičí grupennfoto a šli jsme bloudit lesem po neznačených cestách. Načež jsme se zastavili uprostřed ničeho rozdělili jsme se na dvojice a každá dvojice nafasovala buzolu a nasleplou mapu. Zadání znělo: „Váš cíl je vzdálen 2 km pod azimutem 200° uvidíme se tam“ a tak jsme vypustili děcka a ve volné chvíli jsme si dopřáli trochu zeleného čaje. A pak jsme se vydali za nimi. Následně jsme se úspěšně střetli na Čtyřech palicích u rozcestníku, tam jsme se rozhlídli na hoře a pak jsme si dole dali obídek, chleba s paštikou a taveňákem. A dál jsme cestou necestou došli na Devět skal, kde byla pauza a sváča. Nakonec jsme došli až do Svratouchu k rybníku Chochol kde jsme našli tábořiště a tam jsme se ubytovali. Za sobotní den jsme ušli celých 25 kilometrů s bagáží. Na večeři jsme si ze zeleniny a trochy vloček a bujonu vyrobili vývar a pak jsme do noci seděli u ohně a kecali a tím jsme ukončili sobotní den.

Nedělě 14.5.2023

Ranní kolotoč byl identický jako v sobotu, balení vločky odchod. Poslední den nás čekalo necelých 13 kilometrů. Cesta do Borové u Poličky byla taková klasická, všecko proběhlo hladce. V Borové jsme se zastavili u koupaliště kde jsme si dali oběd a měli jsme spoustu času na prozkoumání místního okolí, načež jsme objevili potůček a lanové překážky. Jako obvykle kamzíci jsou kamzíci a jak mladší tak starší se pustili do stavby přehrady na potoce čímž jsme zabili hodinu a pak čtvrt hodinku na lanových překážkách a pak jsme se vydali na vlak který nám jel kolem půl 4. A tím jsme zakončili Akci P.S.B.