Šifrování

Od té doby, co jsem já a náš tým Pufíci (ne)prošli TMOU, mě až neuvěřitelně tyto neobvyklé šifry s často brilatním způsobem řešení chytly. Jak jste již mohli někteří poznat na výletě v Obůrce či na minulé schůzce, není to zase nic tak těžkého a alepoň vám vaše mozkové závity nezatuhnou. Pro první tři úspěšné luštitele, chutné lízátko či podobné sladké kokino. Řešení mi posílejte na email.

Šifra č.1 (start: 24.11.2008, 17:30; konec: 2.12.2008, 7:11; počet správných luštitelů: 3)

Šifra č.2 (start: 25.11.2008, 18:10; konec: 3.12.2008, 8:14; počet správných luštitelů: 2)

Karas

Na svět, do Líšně, jsem přišel v roce 1984 a též jsem zde chodil do ZŠ - Šimajda, Pohanča, Holzovka - kde mě ve druhé třídě oddíl vtáhl do sebe a už nepustil. V roce 2000 jsem základku dokončil a s drobnými zádrhely o pět let později maturitou v oboru Mechanik počítačem řízených strojů zakončil i Střední odborné učiliště strojírenské a elektrotechnické dole u Zetoru. Protože mě další studium nijak nelákalo, rozhodl jsem zapojit se do pracovního procesu. Deset let mě živila kontrolorská židle, měření všeho druhu, ve společnostech Zetor, Roscomac a Rytech kovo (Královopolská). Montérky už mě přestaly bavit a tak jsem přesedlal do ABB. Nejdřív na konstruktérské křeslo a po čase jsem se přestěhoval do křídla Výzkumu a vývoje, kde vytvářím aplikace pro AR a VR, tedy rozšířenou a virtuální realitu. Svoji činnost v oddílu jsem v roce 2017 ukončil, ale tu a tam vypomáhám svým poradním hlasem "z kamzičího důchodu" a podílím se na tvorbě a správě oddílových digitálních kanálů (web, FB, IG, YT).

19 komentářů u „Šifrování“

  1. To je bezva, že tě to tak chytlo, alespoň máš o zábavu víc. A co takhle šifrovací kamzítko? 🙂

  2. A máme tu prvního, regulérního luštitele! A tím se stává Štěpka… Na schůzce ji lízátko nemine 🙂 A vy ostatní se snažte.

  3. Šifra Wikipedie:
    Tenzometr 7.5
    Tranzistor 8.5
    Čokoláda 1.2
    Marcipán 2.1
    Dobrá rada: Začni vždy až první větou textu.

  4. Regulérní luštitelé jsou výše uvedeni. Ostatní „neregulérní“ jsou mimo hru např. Pepís, Matouš, Trejpa apod.

Komentáře nejsou povoleny.