Karasovo Šifrování

Před časem jsem vyhlásil takovou malou internetovou šifrovací hru. Odehrály se dvě kola, vítězové byli odměněni a na mě už jen zbylo vyhlásit výsledky pro ty z vás, kteří si toho nevšimli a uveřejnit řešení obou kol.

stepka.jpg

První šifra na první pohled vypadala jako klasická nevyplněná křížovka. Bystří z vás si všili, že má na výšku 26 políček, což je stejně jako písmen v abecedě. A pak už to bylo jednoduché. Prvním vítězem se tedy stala Štěpka. Ještě jednou gratulujeme.

granko.jpg

Dalším mým kouskem, který pro změnu měl zaměstnat vaši obrazovou orientaci byla prostá „rozstříhaná abeceda“. Stačilo číst zleva doprava a dávat si kousky podélně rozstřižených písmen k sobě. Jako první úspěšně vyluštila Granko. Též blahopřejeme.

Karas

Na svět, do Líšně, jsem přišel v roce 1984 a též jsem zde chodil do ZŠ - Šimajda, Pohanča, Holzovka - kde mě ve druhé třídě oddíl vtáhl do sebe a už nepustil. V roce 2000 jsem základku dokončil a s drobnými zádrhely o pět let později maturitou v oboru Mechanik počítačem řízených strojů zakončil i Střední odborné učiliště strojírenské a elektrotechnické dole u Zetoru. Protože mě další studium nijak nelákalo, rozhodl jsem zapojit se do pracovního procesu. Deset let mě živila kontrolorská židle, měření všeho druhu, ve společnostech Zetor, Roscomac a Rytech kovo (Královopolská). Montérky už mě přestaly bavit a tak jsem přesedlal do ABB. Nejdřív na konstruktérské křeslo a po čase jsem se přestěhoval do křídla Výzkumu a vývoje, kde vytvářím aplikace pro AR a VR, tedy rozšířenou a virtuální realitu. Svoji činnost v oddílu jsem v roce 2017 ukončil, ale tu a tam vypomáhám svým poradním hlasem "z kamzičího důchodu" a podílím se na tvorbě a správě oddílových digitálních kanálů (web, FB, IG, YT).

9 komentářů u „Karasovo Šifrování“

  1. Karasi, ze začátku ses tvářil že to bude něco delšílo. Myslíš že se budeme moci dočkat i dalších kol?

  2. Štepko… Původní můj záměr takový byl, ale po diskuzi se zbytkem vedení mi bylo doporučeno, si svoje nápady nechat pro sebe a šetřit si je na tábor jiné akce, než s nimi „mrhat“ tu na webu.

  3. Pánové já si myslím,že tuhle iniciativu jste karasovi měli nechat. Když ho to baví, aspoň něco dělá. Potom stoupo co bys dělal ty, kdyby všechno za tebe naplánoval karas? 😀

  4. No, na webu to rozpitvavat nechci (jak uz jsem jednou psal). Navic tady jsou podle me napsane hodne nepresne a zavadejici informace. Ja samozrejme nic nezakazoval (proc, ze?) a tahle vec se mi moc libila. Ale je par veci v pozadi, kvuli kterym to tak je. A mimochodem – kazda dobra prace od kohokoli v oddile je vitana.

  5. Mam takovej dojem, ze kdo si precte tuhle diskuzi, tak bude uplne nekde jinde, nez jak to ve skutecnosti je. Stoupa to ason trochu vysvetlil.

Komentáře nejsou povoleny.