Za Robinsony do Doubravníku

Pátek 3. 2. 2017

Ráno jsme se sešli v 8:20 na nádraží v Židenicích. Účast bohužel nebyla hojná, pouze 9 dětí a 4 vedoucí. Odjezd proběhl bez komplikací až na to že Veverka s Kahunasem čekali na Hlavním nádraží, naštěstí však vlak stihli v čas. Cestou jsme museli přestupovat v Tišnově. Naše ubytování bylo kousek od zastávky a tak jsme na základnu přišli plni energie. Poté co jsme se ubytovali, poobědvali z vlastních zásob a začali vytápět klubovnu, byl čas na krátkou procházku. Naše vycházky směřovala do kopce k nedaleké Kapli sv. Máří Magdaleny. Zde jsme postavili iglú do kterého se vešlo 7 dětí + Murlock a Veverka postavil dvě sněžné sochy. Kompletně mokří jsme se sklouzli z kopce a tradá domů do tepla. Jakmile bylo naše promáčené oblečení rozestaveno kolem kamen měli jsme chvíli volna, ta byla využita na hraní kartiček a čtením knihy Robinson Crusoe . Na večeři byl chleba s pomazánkovým máslem a paprikou. Chvíli po jídle nás opustila Pepis která musel jet domů. S plným žaludkem jsme se pustili do hry „kolotoč“ která se hrála až do příjezdu dalších vedoucích Morise a Kouba. Pro velký úspěch jsme ve hře „kolotoč“ pokračovali až do věčerky.

Sobota 4. 2. 2017

Další den jsme zahájili tradičně rozcvičkou pod vedením Kolejeho. Na snídani nám Koub přichystal párky. Dobře najedeni jsme vyrazili na celodenní výlet. Naše trasa nás zavedla po cestě po proudu řeky Svratky. Cestu jsme si krátili popojížděním ne saních kdykoliv to bylo jen trochu možné. Ale nejlepší část výletu přišla když jsme konečně začali šplhat do kopce a našli vhodné místo kde se dalo jezdit na lopatách (talířích, sáňkách, igelitkách, nebo dokonce na plechu). Zde jsme strávili skoro hodinu a všichni jsme si to velice užili. Cesta však pokračovala a my se vydali dál do kopce. Na vrcholku jsme si dali oběd v podobě obědového balíčku. Pak už nás čekala jen cesta z kopce dolů do Doubravníku. I tu jsme využili k sáňkování kdy se dalo. Následně už byla naše chata na dohled a my nemeškali a vydali se celý mokří k ní. Už zase se naše mokré oblečení sušilo u kamen a mi se mohli těšit z příjemného tepla dobře vyhřívané klubovny. Před večeří proběhla výuka šifer a pro některé i výuka hraní na klavír pod vedením Daveho. K večeří byli těstoviny se sýrem. Večerní program zahrnoval hru při které se jeden určený člověk snažil přijít na systém jakým mu zbytek odpovídá na otázky. Následně byl již čas na večerku.

Neděle 5. 2. 2017 

Poslední den našeho pobytu začal rozcvičkou pod vedením Morise, při které jsme zvládli udělat i výrobní manufakturu nebo lukostřelecký trénink. Náš hlad zahnala vánočka s marmeládou. Jelikož byl den odjezdu museli jsme se začít balit a uklízet, ale ještě před obědem jsme si zahráli hru na poznání významných míst v Doubravníku. Na oběd bylo výborné rizoto na kari. Po obědě jsme ještě uklízeli a dobalovali se. Na štěstí jsme byli dostatečně rychlí a tak jsme si stihli zahrát ještě „postíženou vybíjenou“. Odchod byl trochu hektický kvůli zpoždění při předávání budovy. Vlak nám na štěstí neujel a my se všichni vrátili do Brna v pořádku. Na nádraží v Židenicích byl rozchod a my se vydali do našich domovů.

 

Murlock

Jmenuji se Jan Řezníček ale Jan ani Honza mi nikdo neříká. Do oddílu jsem začal chodit v roce 2008 a zatím mám v plánu chodit dál.

Výletu se zúčastnili:

2 komentáře u „Za Robinsony do Doubravníku“

  1. Děkuji za výbornou akci! Ferda se vrátil unavený, ale nadšený. Všechno se mu líbilo a moc mu chutnalo 🙂
    Už se těší na Velikonoční akci!

  2. Jsme moc rádi, že se Ferdovi výlet líbil. Unavení dětí je jeden z našich cílů, kterým děláme rodičům radost. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.