Kouzelný svět počítačových her

Sešli jsme se na náměstí v počtu 3 vedoucích a 4 dětí. Pěšky jsme vyrazili přes Jírovu na zastávku šaliny č. 8 Kotlanova. Vystoupili jsme na Hlavním nádraží a naše kroky vedly ke katedrále sv. Petra a Pavla, tzv. Petrovu. U Petrova jsme si zahráli 2 hry – jednak Lžičkovaná. Vytvořili se proti sobě 2 týmy a jejich úkolem bylo se probojovat k oživovacímu sloupu druhé skupinky. V jedné ruce měly příborový nožík, kterým šermovaly. V ruce druhé pak polévkovou lžíci a v ní bramboru. Hráč žil, dokud měl bramboru na lžíci. Pokud mu brambora spadla, musel se jít oživit ke sloupu na své straně. V tu chvíli měl nepřátelský tým početní výhodu a mohl rychleji postupovat ke svému cíli. Hrálo se na první 3 vítězné a hra byla velmi vyrovnaná. Postupovalo se po bodu u každé skupinky, až nakonec zvítězila skupinka Kahunas, Šárka, Ferda.

Hra druhá u Petrova spočívala v nalezení 9 lístečků rozmístěných kolem katedrály. Na každém lístečku byl vyobrazený jiný kostel. Pořadí se určovalo podle rychlosti sesbírání. Pro každého bylo určeno 9 lístečků. Všechny je našel Davídek a Šárka, osm jich našel Kuba a sedm pak Ferda. Celí promrzlí jsme pokračovali v cestě na hrad Špilberk. Celý jsme jej obešli, abychom pak hlavní branou mohli jít přímo na výstavu.

Na výstavě jsme shlédli promítání, obrazy představující modelování budov, postavili jsme si vesmírnou raketu a pak vyzkoušeli výsledek vývojářů her. Což děti bavilo nejvíce. Na dotykové obrazovce řešit problémy, které si na ně připravili. Po výstavě jsme se naobědvali, sešli jsme kopec na opačné straně než jsme přišli a trolejbusem, přes starou osadu, jsme se vrátili na místo srazu.

Výlet jsme si i přes počáteční poprašek sněhu užili a je škoda, že 6 dětí už na výstavě bylo a tak se podruhé nešlo zúčastnit 😀 Příště zkusíme méně frekventovanou výstavu 😉

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

Výletu se zúčastnili:


Moris

Kahun

Davidek

Jakubn