Brněnské podzemí

Sobotního rána jsme se sešli na výletě v počtu šesti dětí a dvou vedoucích. Tramvají, chtěl jsem říct šalinou, jsme se vydali přímou cestou do centra města. Po cestě tam jsme se v takovém počtu vlezli do jedné řady sedaček, a tak jsme mohli v rušné dopravě MHD zahrát hru Ano/Ne detektivka. Pod Kahunovým vedením děti rozlouskli 3 příběhy.

Na Nádraží jsme se rovnou na Zelný trh. Byla zimááá. A tak nám velice hrálo do noty, když jsme si jen ukázali kašnu Parnas a mohli jít do tepla čekárny na prohlídku Labyrintu pod Zelným trhem.

V čekárně bylo připraveno zepár předmětů týkajících se podzemí. U dětí však zvítězily lodičky umístěné na samém stole čekárny. Svévolně se rozběhla hra komu se dokáže nejdéle houpat lodička.

Po pár minutách dorazila paní průvodkyně. Měli jsme komentovanou prohlídku sami pro sebe 🙂 Podzemí pod Zelným trhem je vlastně jedno velké propojené sklepení okolní domů náměstí. Vždy je tunel, místnost, tunel, místnost….

Místnosti byly pokaždé zdobeny nějak jinak. Zaměřovaly se vysvětlení života té doby. Co se jedlo, pilo, jak se co skladovalo. Pochodně, mučírna, kuchyňka, alchymistická laboratoř….nám cesta končila v hostinci. Paní průvodkyně byla moc šikovná a dokázala udělat výklad velmi zajímavý.

Po dokončení okruhu jsme šli užívat ještě zbývajícího času procházkou a hraním si. Na Denisových sadech jsme zahráli ze dvě hry, popsali si rozhled ten den čistý a jasný na všechny směry. Prošli jsme na Petrov. Trocha vykládání a už jsme mířila pěško-busem na Hlavní nádraží, odkud jsme po stejné ose jeli osmičkou zpět do Líšně.

Výlet byl moc pěkný a třeba se za čas podíváme do další části ukrytých míst našeho centra města.

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

Výletu se zúčastnili:


Moris

Kahun

Zuzka

DavidK