Drakiáda

Sešli jsme se nedělního rána na náměstíčku. Nejdřív to vypadalo, že nebude vůbec nikdo….a se zpožděním jsme se už konečně sešli. Choďte dřív! Sešlo se 7 dětí a 5 vedoucích. Tobiáš, Jirka, Fíša, Krokodýl, Mamut, Kečup, Had, Moris, Dave, Pepís, Veverka a David.

Naše kroky vedly na líšeňský Dělnický dům, kde jsme mohli být v patře a dělat naši výtvarku. Po příchodu jsme rozdělali stoly, umístili je do prostoru, připravili židle. Rozeskládali noviny a po dvojicích-trojicích začali vyrábět konstrukce a malovat samotný papír na draka. Proces byl v celku rychlý. Malůvky byly povedené. S konstrukcemi jsme dětem vypomohli. Pak drakům jen připevnit ocas, jehož výroba taky chvíli zabrala….a mohlo se po úklidu vyrazit létat.

Při výrobě nám vznikly 2 zajímavé konstrukce. Čas ukázal, že né vše zajímavé, je vždy funkční. Oba dva draci nelétali. Jinak funkčních draků jsme postavili 5ks a na výpomoc se nám objevili 2 „krabičáci“ z minulého ročníku.

Na Kostelíčku bylo větru po málu. Bylo krásně slunečno. Na opalování jak dělané. Ale venčení draků se dařilo jen při běhu či chůzi. Chtělo by to větrnější den….což nebude víc v podzimu problém. Hlavně, že máme vyrobeno! Takže letos se nám povedlo vyrobit funkční kousky, což je moc super a klasická konstrukce se osvědčila.

A pro pamatováka na příště. Psát dětem do propozic, že si mají vzít pouštěcí šňůru. Byla celkem nouze 😛

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

Výletu se zúčastnili: