Budiny dílny – Tričkárna (pro holky)

Termín:8. října 2011
Sraz:V 9:20 hod na nám. Karla IV. v Líšni
Návrat:V 16:50 hod na nám. Karla IV. v Líšni
Stravování:Společný oběd
Program:Výroba triček a rukodělky v Pozořicích:
- Hedvábí - parní barvy+mikrovlnka, klasické malování
- Šibori - zažehlovaná batika, zažehlovací barvy na rámu
- Trika - vícebarevná vyvazovaná vařená batika - nové nápady, studená batika, tisky, malba, Savo, ubrousková technika, sypaná batika
- Plstění
- Vosková batika-závěs, šátek, chlopeň na kabelku
S sebou:Deníček, tužka, šátek, uzlák, přezůvky, pláštěnka, 2x jízdenky MHD na 10 minut přpadně šalinkarta, svačinka a pití; na rukodělky: různá trika (bílá i barevná), igelit, štětce, špendlíky, jehla a nitě, nůžky, psací potřeby, bavlnky, příze, korálky na našívání, knoflíky, papír, šablony.... Kdo budete chtít zkusit voskovou batiku, přivezte si svoje plátno.
Vedoucí akce:Jiří 'Karas' Karásek, tel: 735 052 727

I letošní podzim proběhnou v Pozořicích Budiny rukodělné dílny ve znamení batikování a malování triček, malování na hedvábí, výroby šátků, kapsiček a dalších věcí z látky.

Zveme všechny holky, které mají rády tvoření, na tuto prima akci!!!

Karas

Na svět, do Líšně, jsem přišel v roce 1984 a též jsem zde chodil do ZŠ - Šimajda, Pohanča, Holzovka - kde mě ve druhé třídě oddíl vtáhl do sebe a už nepustil. V roce 2000 jsem základku dokončil a s drobnými zádrhely o pět let později maturitou v oboru Mechanik počítačem řízených strojů zakončil i Střední odborné učiliště strojírenské a elektrotechnické dole u Zetoru. Protože mě další studium nijak nelákalo, rozhodl jsem zapojit se do pracovního procesu. Deset let mě živila kontrolorská židle, měření všeho druhu, ve společnostech Zetor, Roscomac a Rytech kovo (Královopolská). Montérky už mě přestaly bavit a tak jsem přesedlal do ABB. Nejdřív na konstruktérské křeslo a po čase jsem se přestěhoval do křídla Výzkumu a vývoje, kde vytvářím aplikace pro AR a VR, tedy rozšířenou a virtuální realitu. Svoji činnost v oddílu jsem v roce 2017 ukončil, ale tu a tam vypomáhám svým poradním hlasem "z kamzičího důchodu" a podílím se na tvorbě a správě oddílových digitálních kanálů (web, FB, IG, YT).

3 komentáře u „Budiny dílny – Tričkárna (pro holky)“

  1. bude to ve škole? já jen že bych za vámi nejela na sraz do Brna, ale že bych dorazila rovnou do Pozořic, když to mám kousek od domu. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.