Aktualizováno k 10. 12.: Mimořádné opatření vlády ze dne 8. 10.

Vážení rodiče, děti, kamarádi oddílu,

od čtvrtka 2. 12. se snižuje stupeň vládních omezení na PES 3, což ovlivňuje i náš oddíl. Již nebudeme zcela zakázaní, ale bude na naši činnost platit omezení účastníků:

Hromadné akce ve vnitřních a venkovních prostorech: 50 osob venku, 10 osob uvnitř.

Zdroj tabulka opatření PES z webu mzcr.cz

Pravidelné schůzky nebudou – dokud se neuvolní opatření na stupeň PES 2, nebo dokud nezačne být venku dostatečné teplo.

Výlety = procházky pořádat můžeme a chceme. Příští středu 9. 12. máme poradu, kde se na výletech chceme domluvit.

Předběžně můžete očekávat, že bychom chtěli udělat každoroční Vánoční schůzku – procházku za zvířátky se zdobením stromečků. Podobně, jako před rokem, viz loňské propozice.

Závěr z porady: Výlety také ne. Shodli jsme se, že PES (aktuálně 3,5) bude mít zhoršovací tehdence a my nechceme přispívat zhoršení situace.

 

Informace o změnách opatření pěkně natočilo ČRDM, se kterou ČTU blízce spolupracuje. Můžete též zkouknout.

 

původní článek:

——————————————————-

Vážení rodiče, děti, kamarádi oddílu,

opatření přijatá Vládou dne 8. 10. zakazují i činnost Kamzíka. Rušíme tedy plánované výlety obou Drakiád a všechny středeční schůzky a to minimálně do vyhlášeného data 25. 10.

O obnovení schůzek dáme vědět na webu.

"Schválená krizová opatření mimo jiné znamenají, že od půlnoci 9. října se nově zakazuje" 
..... 
"veškeré organizované zájmové, rekreační a další kroužky pro děti od 6 do 18 let."

Zdroj vláda.cz

Dobrá zpráva je, že plánovaná volnočasová hra Líšeňský poklad může proběhnout….a tak aspoň nějakou formu zábavy dětem můžeme dopřát. Sledujte detail hry, pokud by se něco změnilo, dáme vědět přímo v detailu akce.

 

Pro zkrácení volných chvil vaší ratolesti můžeme doporučit sérii videí Táborničení na doma, které zůstává aktuální i dnes.

Video natočili naši vedoucí v průběhu jarního výjimečného stavu, aby se zachovala činnost oddílu i ve chvíli, kdy nemůžeme s dětmi pracovat fyzicky. Teď je situace stejná. Přečkejme to, bude lépe.

Moris

Do Kamzíku mě přibrali na základní škole Pohankova ve 2.třídě. Nábor prováděli Pepís a Karas a v té době jsem si řekl proč to nezkusit. Již od první schůzky jsem se stal aktivním členem a bavím se tím doteď. V kamzíku jsem poznal fajn lidi, které bych nejspíš nikde jinde nepotkal a navštívil jsem tolik míst kam bych nikdy jindy nevstoupil. A to je můj důvod proč tu být. Zábava, kamarádi, poznání, hobby. Jsem členem tohoto oddílu od středy 8. září 2004. a od té doby jsem prošel pozicemi rádce skupinky, praktikant, etapovkář, hlavní vedoucí přes školní rok, až po funkci hlavního vedoucího na letním táboře, kde jsem setrval 4 roky až do ostěhování z Brna. Nyní pomáhám oddílu na dálku správcováním webu a programováním drobných funkcí, které oddíl potřebuje. A samozřejmě dál jezdím na výlety a tábory, neboť to se dá stíhat i z velké dálky. Moje aktivita pro oddíl přeskočila z klubové na unijní. V současné době zastávám pozici Místonáčelníka pro členskou základnu na Ústředí České tábornické unie.

1 komentář u „Aktualizováno k 10. 12.: Mimořádné opatření vlády ze dne 8. 10.“

  1. Závěr z porady: Výlety také ne. Shodli jsme se, že PES (aktuálně 3,5) bude mít zhoršovací tehdence a my nechceme přispívat zhoršení situace.

Komentáře nejsou povoleny.