Velikonoce ve Vlkanově

Velikonoční výlet 2013 jsme strávili ve Vlkanově na Vysočině. Na výpravu jsme se vydali od čtvrtka do neděle.

Letošního „zimního“ velikonočního výletu se zúčastnilo 14 dětí, jmenovitě Hanička, Kubrt, Denča, Jurka, Kahun, Veverka, Kikča, Kaštan, Venda, Miki, Medúza, Koleje, Murlock a Dave, z vedení pak Granko, Blaster, Moris, Smrky, Peťa, Bára, Karas a Hanka.

Ve čtvrtek hned ráno jsme vyrazili rychlíkem do Světlé nad Sázavou, odkud jsme se pěšky vydali směrem k našemu ubytování do malé vesničky Vlkanova. Po ubytování, vybalení věcí a občerstvení jsme ještě šli na malinkou procházku po Vlkanově, kde se nám podařilo narazit na hezké travnaté hřiště. Tohoto místa jsme využili k zahrání si několika her, např. honěná či hutututu. Na večer jsme se vrátili na základnu, kde pokračoval herní večer.

Po páteční rozcvičce a vydatné snídani jsme využili slunečného počasí a vyrazili na výlet, naším cílem byla vesnička Číhošť, kde se nachází střed České republiky. Odpoledne jsme pak strávili na základně, kde Smrky vysvětlil celovýletovou hru, byly rozdány cestovní pasy a děti začaly cestovat po světě a sbírat razítka za navštívená místa do svých pasů. Večer za námi poté dorazili i Karas, Hanka a Bára. Protože jsme děti přes den trápili šiframi, měli na oplátku slíbeno, že můžou také oni nám vedoucím vymyslet nějakou pěknou šifru. A tak jsme si večer lámali hlavičky… 🙂

Na sobotu jsme naplánovali další výlet, tentokrát do Stanice ochrany fauny v obci Pavlov, kde jsme měli možnost poslechnout si a podívat se na zvířátka, která jsou většinou nějakým způsobem handicapovaná, a život ve volné přírodě by pro ně mohl být rizikový. Nejvíce nám všem v hlavě asi utkvěl lišák Lukáš, se kterým měl možnost si lehce pohrát a nakrmit Kahun.

Po obědě jsme se už věnovali velikonočním přípravám, kluci si šli najít a nařezat vrbové proutí. Děvčata se věnovala zdobení a malování velikonočních kraslic (nejoblíbenější se stala technika zdobení pomocí vosku, kterou nás naučila Hanka) a kluci zatím vyráběli pomlázky. Večer jsme pak zahráli už jen pár her a poté, co nám únavou odpadla část vedení, jsme se rozhodli, že je čas jít na kutě.

Nedělní zasněžené ráno nezačalo klasicky rozcvičkou, ale mrskotem. Někteří kluci si jej náležitě užili a holky kluky za jejich snahu odměnily. Po doplnění cestovních pasů, obědě a závěrečném úklidu nás už jen čekal krátký pochod za intenzivního sněžení, což nám ale ani v nejmenším náladu nezkazilo, do Sázavky. Tady jsme využili trochy času a postavili malého sněhuláka „sebevraha“, kterého jsme postavili na koleje. Ovšem sněhulák překvapivě příjezd vlaku přežil! 🙂

Na hlavní vlakové nádraží v Brně jsme dorazili v neděli večer a rozdováděné děti vrátili zpět rodičům.

Smrky

Výletu se zúčastnili:


HankaT

Denca

Jurka

Kahun

Kastan

Venda

Miki

Blaster

Peta

HankaK

2 komentáře u „Velikonoce ve Vlkanově“

  1. Ahojte! Zdravím všechny moc a moc z dalekého Běloruska, vzpomínám na vás a závidím, jak jste si užili velikonoční výlet. Příště už pojedu s váma! Mějte se pěkně a nezlobte!

Komentáře nejsou povoleny.