Listopad v Náměšti nad Oslavou

O víkendu 26.-28.11. 2021 jsme se vydali k Naměšti nad Oslavou, přesně do Naloučan.

V pátek jsme se srazili na hlavním nádraží v Brně, v celkovém počtu 15 dětí a 4 vedoucí. Následně jsme chytli vlak do Naměště odkud nás čekalo pár zasněžených kilometrů do Naloučanské turistické základny, kde bylo naše ubytování. Aby nám cesta netrvala tak dlouho tak Smrky naložil drobotině krosny do auta a odvezl je na místo. Po příchodu jsme se vybalili, ubytovali, najedli, zahráli pár her a šli spát.

V sobotu nás čekal výlet proti proudu Oslavky. Po rozcvičce, bodování a snídani hurá do údolí. Trasa vedla po zelené turistické značce až za naloučanský mlýn, kde jsme opekli buřty, soutěžili ve stavění sněhuláků a trochu se usušili a ohřáli u ohně, dál nás trasa vedla přes Zahrádku a Ocmanice zpět na základnu. Kde proběhlo rutinní sušení a převlečení do suchého oblečení. Následovalo pár her, výuka šifer a jízdních řádů, na které navázal quiz. Pak už jsme si jen dali večeři, zabékali jsme si u gitáry a mladší poslali spát. Starší pod se pod stavebním dohledem vedoucích pustili do stavby fakt velkýho iglů, které úspěšně do věčerky zvládli dostavět.

Víkend jako vždy utekl jako voda a už byla neděle. Ranní tradiční kolotoč (rozcvička-snídaně-hygiena) a po bodování hra: Fabrika- děti za plnění úkolů dostávali fiktivní měnu za kterou dražily čísla, která skupinka složila nejvyšší dvouciferné číslo vyhrála. Následovalo balení, úklid a návrat sněhem do půli lýtek zpět na vlak do Naměště, kde jsme počkali s horkou čokoládou na vlak zpět do Brna, kde nás čekali rodiče.

HTML galerie Zonerama
Listopad v Náměšti nad Oslavou