Výlet do údolí Svratky

O víkendu 6.-8.6. jsme vyrazili na výlet do údolí Svratky. Akce byla společná s TK Kompas a TK Kulíšci. Čekala nás voda, tropické počasí, loďky, hry, špekáčky a lezení.Páteční odjezd byl plánovaný vlakem na půl šestou z hlavního nádraží v Brně a cílem byly Hradčany. Pro technickou závadu na dveřích se Kamzíkům výstup v Hradčanech nevydařil, a tak jsme si prohlédli nádraží v Tišnově. Nemělo smysl čekat na další vlak zpět a vyrazilo se pěšky na základnu. Cestu jsme dali za necelé tři hodiny a ušli jsme 9km.
Zhruba o půl deváté dorazila celá skupina na místo. Ubytování bylo zajištěno na základně YMCA v chatkách po čtyřech a osmi. Na místě už byly kluby TK Kulíšci a TK Kompas. Za nás se výpravy zúčastnili z dětí David, Denča, Jurko, Kahunas, Koleje, Martin, Medúza, Michal, Murlock, Veverka, Vojta. Z vedoucích Bára, Peťa, Stoupa, Moris, Smrky a na neděli přijel Matouš. Dali jsme si malou véču a do setmění hráli vybíjenou a kámen nůžky. Večer se ještě chvíli sedělo v jídelně u her.

Sobotu ráno jsme zahájili rozcvičkou a sladkou snídaní. Krtek z Kulíšků nám napekla muffiny a kuchyň připravila chleba s máslem a marmeládou. Po snídani, hygieně, bodování a dalších ranních povinnostech jsme si zahráli několik seznamovacích her. Na základně byly k dispozici tři loďky a malé přístaviště. Všichni si během dne zkusili projížďku po řece. Střídali jsme se jako kormidelníci, háčci a porcelán. Po obědě, na který bylo kuřecí rizoto, jsme se šli krátce projít do okolí. Po návratu jsme si dali malou sváču. Společně s loďkami nachystalo vedení přípravu na lezení. Kdo se nevozil na Svratce, ten si nanečisto na stromě zkoušel práci s lezeckým vybavením a základní pravidla pro slaňování. Během příprav na večerní oheň jsme si ještě stihli zahrát vlajku. Večer jsme si upekli špekáčky. Neville a Stoupa nám zahráli na kytary a zapěli jsme nějaké ty písně.

Neděle začala netradičně rozcvičkou, protože část členů je líných, část má nějaké to kilo navíc, a části to neuškodí. Jen se přesně neví, kdo kam patří. Sílu na náročný den jsme nabrali ze snídaňové česnečky a zeleniny. Po snídani nám Oslík udělala hromadnou fotku a promítalo se Kompasácké video natočené před mnoha a mnoha lety na stejném místě. Vedoucí dokončili se zbytkem dětí přípravu na lezení a před polednem skupinka organizující lezení už stoupala na skálu. Během dne jsme se postupně přepravovali přes řeku ke skále a zpět. Jako převozníci se kromě vedoucích osvědčili Murlock, Koleje a Medúza. Kdo nelezl, dělal s Krtkem bavlnky, a nebo hrál hry v táboře. Na skále si děcka odzkoušeli lezení a slaňování. Po návratu odlezených se podávaly špagety a později chleba se sýrem. Lezení se trochu protáhlo a balit jsme začali pozdě. Spěch jsme zvládli a nakonec vše dobře dopadlo. Kolem čtvrté jsme vyrazili na cestu do Bitýšky. Zpátky nám jel autobus a po přestupu vlak. Po náročném víkendu většina dětí, příjemně unavena, klimbala. Do Brna jsme dorazili chvíli po šesté hodině a všechny děti odevzdaly rodičům.

Během celého víkendu se s Kompasem natáčely krátké scénky pro archivní video „James..James Blond“

Fotky z akce: klikni zde

Smrky

Výletu se zúčastnili: